Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ρίχνει τυρί πάνω στις πατάτες και τα βάζει στο φούρνο - Το αποτέλεσμα; Λαχταριστό

Κυκεώνας γεύσεων!

23 Αυγούστου 2020 14:52
Ρίχνει τυρί πάνω στις πατάτες και τα βάζει στο φούρνο - Το αποτέλεσμα; Λαχταριστό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr έχει να σας προτείνει μια λαχταριστή συνταγή με πατάτες και μπόλικο τυρί. Μόλις δοκιμάσετε θα ξετρελαθείτε. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε κάτι πιο light, δείτε εδώ μια συνταγή με μακαρόνια και λεμόνι.

Το συγκεκριμένο πιάτο, δεν έχουμε συνηθίσει να το τρώμε στην Ελλάδα, ωστόσο μόλις το δοκιμάσετε είμαστε σίγουροι, ότι θα γίνει το αγαπημένο σας φαγητό. Παρακάτω σας έχουμε τα υλικά, αλλά και το βίντεο με την εκτέλεση.

Υλικά:

  • 900γρ. πατάτες τριμμένες
  • αλάτι και πιπέρι
  • 280 - 3/4 γρ. συμπυκνωμένο ζωμό κότας (να έχει γίνει σαν κρέμα)
  • 450γρ. ξινή κρέμα
  • 1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 220γρ. τριμμένο τυρί cheddar

Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:

Αυτό είναι το τραγικό λάθος που κάνετε όταν βράζετε πατάτες

Το βράσιμο της πατάτας δεν είναι δα και πυρηνική φυσική αλλά έχει τα μυστικά του, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Tasting Table. Και ναι, ακόμη και σε ένα τόσο απλό πιάτο μπορεί να κάνουμε ένα τραγικό λάθος και σίγουρα δεν θα είναι το πρώτο, δείτε εδώ το μυστικό των σεφ για τις πιο νόστιμες πατάτες για να μην ξανακάνετε ποτέ λάθος.

Εάν θέλετε να βγαίνουν οι πατάτες σας ομοιόμορφα βρασμένες και να μην θρυμματίζονται ή να είναι μαλακές εξωτερικά και ωμές μέσα, δεν πρέπει να τις βάζετε σε νερό που βράζει, όπως δηλαδή κάνετε με τα περισσότερα λαχανικά σας. Αντίθετα, τοποθετήστε τις εξαρχής στην κατσαρόλα με το νερό πριν το βάλετε στο μάτι. Με αυτόν τον τρόπο θα βράσουν ομοιόμορφα.

Το πεντανόστιμο και γρήγορο σνακ που μπορείς να φτιάξεις με φλούδες από πατάτες

Τόσα χρόνια νομίζαμε ότι οι φλούδες από τις πατάτες είναι για πέταμα και πώς δεν έχουν καμία άλλη χρησιμότητα. Ήρθε η ώρα να καταρρίψουμε αυτό τον μύθο!

Εκτός από ότι μπορούν να μετατραπούν σε ένα σνακ, έχουν και πολλά θρεπτικά στοιχεία, όπως κάλιο και βιταμίνη C. Προσέξτε όμως στον τρόπο που τις πατάτες μαγειρεύετε, καθώς οι μεγάλες ποσότητες τηγανητών αυξάνουν τον κίνδυνο θανάτου.

Ο σεφ Κούρτις Στόουν μοιράστηκε μια απρόσμενη συνταγή και όλοι συμφώνησαν ότι δεν χρειάζεται να πετάμε τις φλούδες, ενώ μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε.

Προτείνει να τις τηγανίσουμε σε φριτέζα για να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Θα τις λατρέψει όλη η οικογένεια! Δοκιμάστε το και πείτε μας τη γνώμη σας!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share