Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Το ολέθριο λάθος που κάνουμε όλοι με το λάδι σε φόρμες για κέικ και ταψιά

Προσοχή!

22 Αυγούστου 2020 14:51
Το ολέθριο λάθος που κάνουμε όλοι με το λάδι σε φόρμες για κέικ και ταψιά

Όλες οι συνταγές για κέικ και πίτες συνιστούν πριν ρίξετε το μείγμα στη φόρμα ή το ταψί να βάλετε λάδι και αλεύρι ούτως ώστε το γλύκισμα ή η πίτα σας να μην κολλήσει στα τοιχώματα της και να ξεφορμάρεται πιο εύκολα. Γιατί όμως είναι λάθος η χρήση ελαιολάδου σε αυτή την περίπτωση και είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθεί βούτυρο; Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που "κακομεταχειριζόμαστε" το ελαιόλαδο, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να το αποθηκεύετε σε πλαστικά μπουκάλια.

Ακόμη κι αν έχετε αντικαταστήσει το βούτυρο στο κέικ σας με ελαιόλαδο για να το κάνετε πιο ελαφρύ είναι προτιμότερο για το "βουτύρωμα" του να παραμείνετε πιστοί στην ορολογία και να χρησιμοποιήσετε βούτυρο. Ο λόγος;

Το ελαιόλαδο συνήθως γευστικά είναι πιο βαρύ και προσθέτει μια λιπαρότητα στα γλυκά μας. Ένας ακόμη λόγος είναι πως σε συνδυασμό με το αλεύρι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δημιουργηθεί μια "πάστα" η οποία θα μείνει πάνω στο κέικ και θα δημιουργήσει μια κρούστα με όχι και τόσο ευχάριστη γεύση.

Διατηρήστε λοιπόν το παραδοσιακό βουτύρωμα κι ας πάρετε λίγες θερμίδες παραπάνω, τουλάχιστον θα έχετε ένα γευστικότατο κέικ.

Αυτό είναι το πιο ακατάλληλο μέρος για να πετάξεις το λάδι μετά το τηγάνισμα

Μία κακή συνήθεια που έχουμε πολλοί είναι να ρίχνουμε το λάδι που έχουμε χρησιμοποιήσει, είτε στο τηγάνισμα, είτε σε άλλη χρήση, μέσα στον νεροχύτη, θέλοντας να το… ξεφορτωθούμε για να πλύνουμε τα πιάτα. Επίσης, πολλές φορές αναρωτιόμαστε για το ποιο είναι το κατάλληλο λάδι, με το οποίο πρέπει να τηγανίζουμε τις πατάτες, με αρκετούς ειδικούς επί του θέματος να έχουν διαφορετική άποψη, αλλά με την απάντηση που θα σας δώσουμε, πρέπει να ξεχάσετε όσα ξέρατε.

Η αλήθεια είναι πως το λάδι είναι απαραίτητο συστατικό όταν θέλουμε να ετοιμάσουμε το φαγητό μας, μια και το βάζουμε στα περισσότερα πιάτα.

Όμως, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το πετάμε, μετά την χρήση στον νεροχύτη. Υπάρχει ένας σημαντικός λόγος που θα πρέπει να αλλάξουμε συνήθεια και να σταματήσουμε αμέσως να ρίχνουμε το λάδι με το οποίο έχουμε μαγειρέψει μέσα στον νεροχύτη.

Ένα λίτρο λάδι μολύνει περίπου ένα εκατομμύριο λίτρα νερού, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες ενός σπιτιού για 14 χρόνια. Έτσι, μετά την χρησιμοποίηση του λαδιού το πιο σωστό είναι να βάζετε το λάδι σ’ ένα μπουκαλάκι και να το πετάτε στα σκουπίδια.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share