Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Σου κάηκε το κρέας; - Το κόλπο με το γάλα που θα σου λύσει τα χέρια

Σωτήρια λύση!

13 Αυγούστου 2020 09:49
Σου κάηκε το κρέας; - Το κόλπο με το γάλα που θα σου λύσει τα χέρια
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Μια στιγμή να αφαιρεθείς ή να ασχοληθείς με κάτι άλλο και μια δυσάρεστη μυρωδιά αναδύεται από την κουζίνα, μια μυρωδιά που φανερώνει ότι το φαγητό έχει αρπάξει. Η δυσάρεστη αυτή εμπειρία έχει τύχει σε όλους, ακόμα και στους καλύτερους μάγειρες. Κι όμως, αν η ζημιά δεν είναι ανεπανόρθωτη – δεν χρειάζεται να το πετάξεις! Παρακάτω θα σου δείξουμε το "μαγικό" κόλπο με το γάλα για να σώσεις το κρέας σου. Ωστόσο, καλό θα ήταν πριν μπείτε στη διαδικασία μαγειρέματος να γνωρίζατε και για την ποιότητα του κρέατος, δείτε εδώ το κόλπο για να καταλάβετε αν το κρέας σας είναι φρέσκο μόνο από το χρώμα.

Αν, λοιπόν, καθώς μαγειρεύετε το κρέας καταλήξετε με καμένη πρωτεΐνη εξωτερικά και ωμό περιεχόμενο, κόψτε τις καμένες στρώσεις και συνεχίστε να σιγοβράζετε με λάδι, νερό ή ζωμό.

Κρέας ψήσιμο

Για να αφαιρέσετε την καμένη μυρωδιά από το πιάτο σας, μεταφέρετε το σε άλλο μπολ και σκεπάστε το με ένα υγρό πανί. Αυτό θα απορροφήσει ένα μεγάλο μέρος της δυσάρεστης οσμής. Ένας επιπλέον τρόπος για να απαλλαγείτε από την καμένη γεύση και άρωμα είναι να προσθέσετε ζεστό γάλα στο πιάτο σας.

Συνδυάζετε το κρέας με τις πατάτες; Σταματήστε το αμέσως

Ξέρετε το λόγο που πρέπει να σταματήσετε να τρώτε κρέας μαζί με πατάτες; Το Athensmagazine.gr τον ανακάλυψε και σας τον παρουσιάζει παρακάτω.

Υπάρχουν κάποιες τροφές, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν το πεπτικό σας σύστημα ή ακόμη και να σας αρρωστήσουν όταν συνδυάζονται με άλλες με αποτέλεσμα να κάνουν κακό στην υγεία. Μέσα σ' αυτές ανήκουν οι πατάτες μαζί με το κρέας.

πατάτες με κρέας συνδυασμός

Συγκεκριμένα, το άμυλο που περιέχουν οι πατάτες απαιτεί αλκαλικά πεπτικά υγρά, σε αντίθεση με τις πρωτεΐνες του κρέατος που χρειάζονται όξινα. Όταν, λοιπόν, συνδυάζονται προκαλούν διαταραχές, όπως καούρα, δυσπεψία και αέρια. Κι επειδή φροντίζουμε για την υγεία σας, δείτε εδώ τι συμβαίνει όταν το κρέας είναι πιο σκούρο.

Κίνδυνος κατά την απόψυξη – Τι να προσέχετε στο κρέας!

Θέλετε να ξεπαγώσετε το κρέας με τον πιο ασφαλή τρόπο; Πρέπει να προσέχετε κατά την απόψυξή του, μιας και κρύβει πολλούς κινδύνους για την υγεία.

Πολλές φορές, όταν θέλετε να μαγειρέψετε κρέας, συνειδητοποιείτε πολύ αργά ότι το έχετε ξεχάσει στην κατάψυξη και, ως εκ τούτου, μέχρι να ξεπαγώσει θα περάσουν τόσες ώρες, ώστε αλλάζετε γνώμη και μαγειρεύετε κάτι άλλο.
Υπάρχει ένας πολύ απλός και ασφαλής τρόπος για να ξεπαγώσετε ένα κομμάτι κρέας, χωρίς να προκύψει πρόβλημα από πιθανή ανάπτυξη βακτηρίων. Ακόμα ένας εύκολος τρόπος για να το ξεπαγώσετε την τελευταία στιγμή, είναι και αυτός εδώ.

Η μέθοδος που θα δείτε είναι εγκεκριμένη από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Η βασική προϋπόθεση είναι πως το κρέας σας είναι από πριν κομμένο/χωρισμένο σε κομμάτια. Από εκεί και πέρα το μόνο που χρειάζεστε είναι καυτό νερό (όχι βραστό!) και μερικές σακούλες φαγητού, οι οποίες να κλείνουν αεροστεγώς.

  • Πρώτα ζεστάνετε το νερό μέχρι τους 60°C. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μόλις που θα βλέπετε τις πρώτες φυσαλίδες να σχηματίζονται στην βάση της κατσαρόλας και πως, αν βάλετε το δάχτυλό σας στο νερό, θα αντέχετε μόνο για 1-2 δευτερόλεπτα.
  • Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά.
  • Στη συνέχεια βάζετε το κάθε κομμάτι κρέας που θέλετε να αποψύξετε μέσα σε μία σακούλα και την κλείνετε.
  • Βάλτε την σακούλα με το κρέας μέσα στην κατσαρόλα και περιμένετε μερικά λεπτά. Συνιστάται να ΜΗΝ την αφήσετε στο νερό για πάνω από 45’ σε κάθε περίπτωση.
  • Το κοτόπουλο θα είναι έτοιμο σε περίπου 10 λεπτά και άλλα είδη κρέατος σε περίπου 12 λεπτά. Αυτός ο χρόνος είναι ιδανικός, ώστε το κρέας να μην αρχίσει να μαγειρεύεται μέσα στην σακούλα και ταυτόχρονα να μην προλάβουν να σχηματιστούν καθόλου βακτήρια.
  • Μην εφαρμόσετε αυτήν τη μέθοδο για μεγάλα κομμάτια κρέατος, ή για ολόκληρο κοτόπουλο, επειδή θα χρειαστεί να παραμείνουν στο νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share