Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Γλυκό με ζύμη πίτσας και... ζαχαρούχο γάλα - Λαχταριστή συνταγή

Θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά!

8 Αυγούστου 2020 15:14
Γλυκό με ζύμη πίτσας και... ζαχαρούχο γάλα - Λαχταριστή συνταγή
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Τι πιο λαχταριστό και απολαυστικό από ένα γλυκό που μοιάζει με γλυκιά πίτσα; Τίποτα! Κι επειδή το Athensmagazine.gr φροντίζει για εσάς, σας βρήκε την πιο γευστική και απλή συνταγή για την τέλεια γλυκιά πίτσα με ζαχαρούχο γάλα. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε κάτι πιο ελαφρύ, δείτε εδώ γλυκό με ινδοκάρυδο.

Υλικά

  • Έτοιμη ζύμη πίτσας
  • 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
  • ¼ κούπας άλειμμα φουντουκιού
  • ½ κούπας ψιλοκομμένη κουβερτούρα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένα φουντούκια
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230C.
  • Απλώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και πάνω του τη ζύμη πίτσας.
  • Πατάμε τη ζύμη με τα δάχτυλα, ώστε να δημιουργηθούν βουναλάκια.
  • Απλώνουμε το λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει απαλά, για 20 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και απλώνουμε το άλειμμα φουντουκιού σε όλη την πίτσα.
  • Πασπαλίζουμε με την κουβερτούρα και τη λευκή σοκολάτα.
  • Ψήνουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, για 2 περίπου λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα φουντούκια.

Πηγή: xrysessyntages.gr

Η απόλυτη δροσιά σε ένα γλυκό ψυγείου με μπισκότα και πορτοκαλάδα

Θέλετε να δροσιστείτε με ένα απολαυστικό γλυκό; Μιας και το καλοκαίρι είναι εδώ και η θερμοκρασία στα ύψη να σας προτείνουμε ένα ελαφρύ και γευστικό γλυκό ψυγείου. Μπορείτε να τρώτε χωρίς τύψεις, αφού δεν είναι τόσο παχυντικό όσο άλλα γλυκά. Αν όμως θέλετε κάτι με σοκολάτα, τότε δοκιμάστε αυτό το γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 3 υλικά. Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε τη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και θα φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Υλικά για την κρέμα και τα μπισκότα

  • 1 λίτρο γάλα
  • 140 γρ κόρν φλάουρ
  • 200 γρ ζάχαρη
  • Λίγη βανίλια
  • 120 γρ, μπισκότα τύπου πτι μπέρ σοκολατένια
  • Λίγο γάλα για τα μπισκότα

Υλικά για το ζελέ

  • 500 ml χυμό πορτοκάλι
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 6 φύλλα ζελατίνης

γλυκό ψυγείου

Εκτέλεση συνταγής

  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το κόρν φλάουρ, τη ζάχαρη τη βανίλια και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν καλά.
  • Ζεσταίνουμε το γάλα μας σε μία κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση αδειάζουμε το μείγμα μας και ανακατεύουμε να γίνει λεία κρέμα.
  • Βουτάμε σε γάλα τα μπισκότα μας και στρώνουμε τα μισά σε ένα πυρέξ.
  • Αδειάζουμε την μισή κρέμα και επαναλαμβάνουμε με δεύτερη στρώση από μπισκότα και κρέμα.
  • Αφήνουμε τη βάση στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα να παγώσει η κρέμα. Αν θέλουμε πάνω από την κρέμα βάζουμε γλυκό πορτοκάλι ή κάποιο άλλο φρούτο.
  • Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν 5′.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό να ζεσταθεί.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε το μείγμα να παγώσει καλά και το ρίχνουμε πάνω από την κρέμα.
  • Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:

Πηγή: enimerotiko.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share