Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Καλοκαιρινό "τεμπέλικο" κέικ με ροδάκινα και βατόμουρα

Θα σας τρελάνει!

3 Αυγούστου 2020 15:58
Καλοκαιρινό
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Ακολουθεί η συνταγή από το πιο νόστιμο επιδόρπιο του καλοκαιριού! Το παρακάτω κέικ δεν είναι μόνο πεντανόστιμο, αλλά είναι και πολύ εύκολο. Χρειάζεστε μόνο μερικά δροσερά καλοκαιρινά φρούτα: ροδάκινα και βατόμουρα! Αν πάλι είστε λάτρεις της σοκολάτας, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε το τέλειο γλυκό ψυγείου με μπισκότα oreo.

Ποσότητα για 8 άτομα

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 60 λεπτά

Συστατικά:

  • 3/4 φλιτζανιού αλατισμένο βούτυρο σε φέτες, συν λίγο ακόμη για το ταψί
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν για το ταψί
  • 1 κιλό κατεψυγμένα ροδάκινα σε φέτες, μερικώς αποψυγμένα
  • 550 ml φρέσκα βατόμουρα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι χυμό ροδάκινου ή νέκταρ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Σπιτικό κίτρινο μιξ για κέικ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα

Μείγμα για το κέικ:

  • 1-1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι kosher

κέικ ροδάκινα βατόμουρα

Διαδικασία:

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψί 23 επί 33 εκατοστών.
  • Τοποθετήστε τα ροδάκινα και τα βατόμουρα σε μια στρώση στο ταψί. Προσθέστε τη ζάχαρη, το χυμό ροδάκινου και τη βανίλια πάνω από τα φρούτα. Ανακατέψτε.
  • Για το σπιτικό κίτρινο μιξ για κέικ: Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι μαζί. Ρίξτε το μείγμα πάνω από τα φρούτα. Εάν χρησιμοποιήσετε έτοιμο μείγμα για κέικ, απλά ρίξτε το περιεχόμενο του κουτιού πάνω από τα φρούτα.
  • Ρίξτε την κανέλα από πάνω και ανακατέψτε απαλά για να διανεμηθεί ομοιόμορφα.
  • Τελειώστε, ρίχνοντας τις φέτες από βούτυρο και τα ψιλοκομμένα καρύδια.
  • Ψήστε το κέικ για 45 με 60 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο σας, μέχρι η επιφάνεια να χρυσαφίσει. Σερβίρετέ το ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share