Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Μην το ξανακάνετε ποτέ: Το ολέθριο λάθος στο μαγείρεμα που καταστρέφει το κοτόπουλο

Φροντίστε να μην ξανασυμβεί

1 Αυγούστου 2020 18:00
Μην το ξανακάνετε ποτέ: Το ολέθριο λάθος στο μαγείρεμα που καταστρέφει το κοτόπουλο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το κοτόπουλο θεωρείται από τα προϊόντα που είναι σχετικά πιο εύκολα στο μαγείρεμα, αλλά είναι εξίσου εύκολο να κάνουμε ολέθρια λάθη, τα οποία θα μας το καταστρέψουν και δε θα το απολαύσουμε.

Το κρέας αυτό υπάρχει κίνδυνος να βγει στεγνό και άγευστο, αν ακολουθήσουμε ορισμένες πρακτικές και αυτό είναι κάτι, που επιχειρούμε κάθε φορά να αποφύγουμε. Μία εξ αυτών, όμως, πρέπει να απαγορεύεται δια ροπάλου.

Αυτή αφορά το βράσιμο του κοτόπουλου. Πρόκειται για έναν τρόπο μαγειρέματος, ο οποίος είναι δεδομένο πως θα μας προσφέρει ένα κρέας που... δε θα θέλουμε να φάμε. Σε καμία περίπτωση, επομένως, δεν πρέπει να προτιμήσουμε αυτή την τεχνική, η οποία εγγυάται απόλυτη αποτυχία και μηδενική γεύση, κάτι που συναντάμε και σε εστιατόρια ενίοτε.

Αυτή η επιλογή δικαιολογείται μόνο αν είμαστε σε φάση ανάρρωσης και θέλουμε κάτι θρεπτικό και ελαφρύ. Διαφορετικά, το ψήσιμο στο φούρνο ή στο γκριλ είναι αυτό που θα δώσει ένταση στη γεύση του κοτόπουλου και θα κάνει την πέτσα τραγανή και ροδαλή, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε κι ένα φοβερό κόλπο για την πέτσα του με το πιστολάκι μαλλιών.

Ο απίθανος λόγος που δεν πρέπει να τρώτε κοτόπουλο πριν τον ύπνο

Όλοι οι γιατροί και οι διατροφολόγοι συνιστούν το τελευταίο γεύμα πριν τον ύπνο να είναι κάτι ελαφρύ, πέραν αυτού όμως είναι και κάποιες συγκεκριμένες τροφές οι οποίες απαγορεύεται δια ροπάλου να καταναλωθούν πριν κοιμηθούμε με πρώτο στη λίστα το κοτόπουλο.

Το κοτόπουλο είναι μια "καλή πρωτεΐνη" όπως χαρακτηρίζεται από τους διατροφολόγους και περιλαμβάνεται σχεδόν σε όλα τα προγράμματα διατροφής. Γιατί όμως δεν πρέπει να το τρώμε πριν κοιμηθούμε;

Η μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη στο κοτόπουλο επιβραδύνει τη πέψη κατά 50%. Έτσι αντί να ξεκουραστείτε ενώ κοιμάστε, το σώμα σας θα εργάζεται για να χωνέψει. Συνεπώς, αν έχετε σκοπό να πάτε άμεσα για ύπνο αλλά το στομάχι σας επιμένει να γουργουρίζει προτιμήστε κάτι πιο... ελαφρύ.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share