Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Το κόλπο με το πιστολάκι μαλλιών για την τέλεια πέτσα στο κοτόπουλο σας

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

30 Ιουλίου 2020 11:48
Το κόλπο με το πιστολάκι μαλλιών για την τέλεια πέτσα στο κοτόπουλο σας
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Λίγα πράγματα είναι πιο απολαυστικά από την τραγανή πέτσα του κοτόπουλου που έχει ψηθεί στο φούρνο και μια δημοσιογράφος γεύσης, υποστηρίζει στο New Yorker ότι γνωρίζει το μυστικό για να την πετύχουμε. Το οποίο, απροσδόκητα, κρύβεται στο ντουλάπι του μπάνιου, γιατί δεν είναι άλλο από το πιστολάκι μαλλιών!

Φυσικά δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως η πέτσα είναι εκείνη με τις περισσότερες θερμίδες στο κοτόπουλο και τη θεωρούν "απαγορευμένη", δείτε εδώ τι θα συμβεί στον οργανισμό σας αν αρχίσετε να τρώτε πέτσα από κοτόπουλο.

Συγκεκριμένα, η Ροζνερ συμβουλεύει να αλατίσουμε το κοτόπουλο, όπως είναι ολόκληρο, να το αφήσουμε ακάλυπτο για 24 ώρες στο ψυγείο και στη συνέχεια να το… στεγνώσουμε με το πιστολάκι για να απομακρυνθεί από την επιφάνειά του οποιοδήποτε ίχνος υγρασίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος προτείνει να βάλουμε το σεσουάρ στην κουζίνα μας. Μια άλλη food editor, συμβουλεύει να το χρησιμοποιήσουμε για να λιώσουμε σοκολάτα: «Βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας, η επιφάνεια κοπής, το μαχαίρι, η σπάτουλα και το μπολ είναι απόλυτα στεγνά.

κοτόπουλο

Κομματιάστε τη σοκολάτα –δεν χρειάζεται να την ψιλοκόψετε– και βάλτε τη στο μπολ. Κρατήστε ένα πιστολάκι μαλλιών σε απόσταση περίπου 20 εκατοστών από τη σοκολάτα, με τη μύτη του στραμμένη προς το μπολ. Ενεργοποιήστε το και με, κυκλικές κινήσεις, ζεστάνετε τη σοκολάτα, ανακατεύοντάς την περιστασιακά, μέχρι να λιώσει».

Μάλιστα πριν από τη Μέρντιχ και μια άλλη ειδικός, στο βιβλίο μαγειρικής «Essentials of Classic Italian Cooking» προέτρεπε τον αναγνώστη να στεγνώσει την πέτσα της πάπιας με ένα πιστολάκι στο ζεστό αέρα για 6-8 λεπτά προτού την ψήσει στο φούρνο.

Τουλάχιστον στην περίπτωση της Ρόζνερ, το αποτέλεσμα φαίνεται να τη δικαιώνει: Η φωτογραφία της δείχνει ένα κοτόπουλο ομοιόμορφα χρυσαφένιο και τραγανό. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα το ψήσεις στο φούρνο, μην παραλείψεις να περάσεις από το στάδιο του… styling.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share