Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μήπως τόσο καιρό λιώνετε τις ντομάτες με τον πιο λάθος τρόπο;

Προσοχή!

29 Ιουλίου 2020 08:30
Μήπως τόσο καιρό λιώνετε τις ντομάτες με τον πιο λάθος τρόπο;

Μέχρι πρότινος πιστεύαμε πως η χρήση φρέσκιας ντομάτας είναι πολύ πιο υγιεινή στα φαγητά μας παρά της τυποποιημένης είτε σε κονσέρβα είτε σε χάρτινη συσκευασία. Κι όμως, αν χρησιμοποιήσουμε τη φρέσκια ντομάτα με λάθος τρόπο δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά με τη σάλτσα του εμπορίου.

Έχουμε δει κι άλλες φορές πως με μια απλή κίνηση μπορούμε να "καταστρέψουμε" μια ντομάτα, για παράδειγμα, δείτε εδώ για ποιο λόγο είναι λάθος να προσθέτουμε αλάτι στη ντομάτα. Ένα ακόμη ολέθριο λάθος μας είναι να βάλουμε τη ντομάτα στο μίξερ, μια κίνηση που συνηθίζουμε σχεδόν όλοι μας για χάριν ευκολίας. Γιατί όμως κάτι τέτοιο μπορεί να είναι λάθος;

Πρώτον και κύριον κατά αυτόν τον τρόπο κάνουμε τη ντομάτα να χάσει την αντικαρκινική της δράση, εν συνεχεία η ντομάτα μας γίνεται "νερό" με αποτέλεσμα να μην πήζει ποτέ και το φαγητό μας να μην αποκτά εκείνη την παχύρρευστη σάλτσα που επιθυμούμε κατά συνέπεια θα αναγκαστούμε να προσθέσουμε πελτέ ή τυποποιημένη. Αυτό σημαίνει πως η κίνηση μας να κάνουμε το φαγητό μας πιο υγιεινό και με λιγότερα συντηρητικά πάει χαμένη.

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε λοιπόν είναι να ψιλοκόψουμε την φρέσκια μας ντομάτα ούτως ώστε να μείνει και λίγη σάρκα που θα βοηθήσει το φαγητό μας να "πήξει" και παράλληλα θα διατηρήσει τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά της.

Το απίστευτο κόλπο για να μην χαλάνε οι ντομάτες σας

Ποιο το μοναδικό κόλπο για να μην χαλάνε οι ντομάτες σας; Έτσι θα καταφέρετε να διατηρείτε τις ντομάτες σας φρέσκες για πολύ περισσότερο.

Το Νο1 φρούτο του καλοκαιριού είναι η ντομάτα.

Θέλουμε να την τρώμε μεσημέρι-βράδυ μιας και πέρα από πολύ δροσερή είναι και πολύ διαιτητική.

Δεν έχει σχεδόν καθόλου θερμίδες και μπορείτε να την τρώτε άφοβα όλο το καλοκαίρι, αναφέρει η ιστοσελίδα spirossoulis.

Το πρόβλημα είναι πως λόγω ζέστης δεν διατηρείται πολύ με αποτέλεσμα να παίρνετε πολλές ντομάτες από το μανάβικο και να καταλήγετε να πετάτε τις μισές.

Με την ευκαιρία διαβάστε κι αυτό: Με αυτό τον τρόπο θα καλλιεργήσετε γευστικές ντομάτες - Το μυστικό που δεν γνωρίζατε

Η λύση βρίσκεται στο σελοτέιπ και θα καταλάβετε τι ακριβώς εννοούμε βλέποντας το παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share