Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ρίχνετε αλάτι στη ντομάτα; Αυτό είναι το ολέθριο λάθος σας!

Προσοχή!

7 Ιουνίου 2020 10:58
Ρίχνετε αλάτι στη ντομάτα; Αυτό είναι το ολέθριο λάθος σας!

Οι ντομάτες είναι ένα λαχανικό (για πολλούς φρούτο) που καταναλώνεται σε πολλές μορφές και με πολλούς τρόπους. Οι ειδικοί όμως επισημαίνουν κάποια λάθη που για εμάς μπορεί να φαίνονται απόλυτα φυσιολογικά ίσως όμως και να μην είναι τελικά τόσο ασφαλή για την υγεία μας και παράλληλα να καταστρέφουν και την πρώτη ύλη μας, δείτε εδώ για ποιο λόγο πρέπει να σταματήσετε να βάζετε φρέσκια ντομάτα στα κοκκινιστά σας.

Επόμενη κίνηση που για εμάς είναι απόλυτα φυσιολογική και απόλυτα μέσα στην καθημερινότητα μας είναι να προσθέσουμε στην φρέσκια ντομάτα μας αλάτι. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείτε να κάνετε και αυτό γιατί κατά αυτόν τον τρόπο η ντομάτα αποβάλει έξτρα υγρασία και οξύτητα. Συνεπώς η ντομάτα θα χάσει τη γλυκιά της γεύση και θα "πέσει βαριά" στο στομάχι σας.

Προσοχή! Μην τρώτε κονσέρβα ντομάτας - Είναι επικίνδυνη για...

Οι ντομάτες σε όλες τις μορφές, είτε φρέσκια, είτε σε χυμό, είτε σε πελτέ, είναι ένα υλικό που βρίσκεται σε όλα τα σπίτια και χρησιμοποιείται σε πάμπολλα φαγητά. Έχουμε δει και άλλες φορές να αποδεικνύεται λάθος κάτι που για εμάς ήταν καθημερινό συνήθειο, για παράδειγμα, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε ντομάτα στη μαρουλοσαλάτα σας.

Αν στο σπίτι σας υπάρχουν κονσέρβες ντομάτας, τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τις πετάξετε γιατί βάζετε τον οργανισμό σας σε μεγάλο κίνδυνο. Γιατί όμως; Το εσωτερικό των περισσότερων κονσερβών περιέχει bisphenol-A (BPA), ένα συνθετικό οιστρογόνο που έχει συσχετιστεί με ασθένειες που σχετίζονται από αναπαραγωγικά προβλήματα, μέχρι καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και παχυσαρκία.

Δυστυχώς, η οξύτητα της ντομάτας προκαλεί τη διείσδυση του BPA στην τροφή, ενώ μελέτες δείχνουν ότι στους περισσότερους ανθρώπους ανιχνεύονται υψηλά επίπεδα γεγονός που επηρεάζει την παραγωγή σπέρματος και ενδέχεται να προκαλέσει χρωμοσωμικές βλάβες στα ωάρια των ζώων. Προτιμήστε, λοιπόν, τομάτες σε γυάλινα δοχεία ή σε χάρτινες συσκευασίες, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και το αναπαραγωγικό σας ασφαλές.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share