Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Γεμίζει το τηγάνι της με βρασμένα μακαρόνια - Το αποτέλεσμα; Συναρπαστικό

Θα τρέξετε να το κάνετε

19 Ιουλίου 2020 14:41
Γεμίζει το τηγάνι της με βρασμένα μακαρόνια - Το αποτέλεσμα; Συναρπαστικό

Υπάρχει κάτι πιο χαρακτηριστικό της ιταλικής κουζίνας από τα μακαρόνια; Έχουν εφεύρει πολλού τρόπους για να τα μαγειρέψουν, και ένας από αυτούς είναι και ο παρακάτω.

Με πάνω από εκατό διαφορετικές ποικιλίες από φρέσκα και αποξηραμένα ζυμαρικά, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα τους – και όχι μόνο της Ιταλίας, αλλά σε όλο το κόσμο. Πράγματι, ο μέσος Αμερικανός καταναλώνει πάνω από 9 κιλά ζυμαρικών το χρόνο και βρίσκεται λίγο πιο πίσω από τους Σουηδούς και Ελβετούς.

Η δημοφιλής για τα βίντεό της, Diana Delafuente, μας παρουσιάζει μια παραλλαγή του κλασσικού πιάτου με ριγκατόνι. Ξεκινάει βάζοντας τα ριγκατόνι σε ένα τηγάνι. Αυτή τη συνταγή θα την λατρέψετε, όπως και αυτή με τα μακαρόνια σε κούπα, που μοιάζει πολύ.

Το μυστικό για το βράσιμο των μακαρονιών - Ρίξτε αυτό ενώ βράζουν και θα εκπλαγείτε

Ποιο είναι το μυστικό για το βράσιμο των μακαρονιών; Άμα ρίξετε κάτι έξτρα την ώρα που βράζουν, τότε το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.

Ακόμα ένα κόλπο για να κάνετε την τέλεια μακαρονάδα, μετά και από αυτό, που θα βρείτε εδώ. Ρίξτε νερό στη κατσαρόλα μέχρι τη μέση και περιμένετε μέχρι να βράσει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι και ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο νερό. Περιμένετε, μέχρι να αναδυθούν και στη συνέχεια, σιγά σιγά, ρίχνουμε ένα ποτήρι κρύο νερό. Μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά.

Μην το ξανακάνετε: Το λάθος που κάνουμε στο βράσιμο και χαλάει τα μακαρόνια

Τα μακαρόνια είναι ένα σταθερά εύκολο και νόστιμο φαγητό, που μπορούμε να φτιάξουμε μαζί με κάποια σάλτσα, ώστε να απολαύσουμε, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε και ποια είναι τα σωστά... κόλπα στο βράσιμό τους.

Πολλές φορές είναι λογικό τα μακαρόνια να μην καταναλωθούν μόλις βραστούν την πρώτη φορά, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να μας μείνουν για κάποιο επόμενο γεύμα. Το πρόβλημα είναι, ότι όταν προσπαθήσουμε να τα ζεστάνουμε καλά, αυτά μπορεί να είναι κολλημένα μεταξύ τους, κάτι που οφείλεται σε ορισμένα λάθη στο βράσιμο, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε τι μπορεί να γίνει, αν βάλετε ντομάτες και κρεμμύδι μαζί στην κατσαρόλα.

Ένα από αυτά αφορά το λάδι. Εν ολίγοις, το λάδι στο βράσιμο των μακαρονιών δεν είναι απαραίτητο και σε καμία περίπτωση δεν βοηθά τα μακαρόνια να μην κολλήσουν, αφού όταν σουρώνονται το λάδι θα ξεπλυθεί.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το λάδι, τότε καλό είναι να το βάλετε μόλις σουρώσετε τα μακαρόνια και να τα ανακατέψετε ελαφρώς, ώστε αυτό να εξαπλωθεί και αυτά να μην κολλήσουν.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share