Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020

Βάζει μακαρόνια σε μία κούπα του καφέ - Θα τρέξετε να το κάνετε μόλις δείτε τι έφτιαξε

Δοκιμάστε το σήμερα κιόλας

7 Ιουλίου 2020 17:00
Βάζει μακαρόνια σε μία κούπα του καφέ - Θα τρέξετε να το κάνετε μόλις δείτε τι έφτιαξε
Αρθρογράφος: Δανάη Πάλμου
ΔΑΝΑΗ ΠΑΛΜΟΥ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Βάζει τα μακαρόνια σε μία κούπα του καφέ, και φτιάχνει κάτι που θα σας ξετρελάνει. Αν σας αρέσουν οι περίεργες συνταγές, τότε πρέπει να το δοκιμάσετε.

Όταν οι καλεσμένοι σας δούνε αυτή τη πεντάστερη παρουσίαση των ατομικών μερίδων , θα αναρωτιούνται πως το κάνατε. Αν κάνετε και αυτό εδώ το κόλπο των σεφ, σίγουρα θα είναι ονειρικό το αποτέλεσμα. Κανείς δεν θα πιστεύει ότι φτιάξατε αυτές τις εύκολες μίνι πίτες με τυρί και ριγατόνι σε μια κούπα του καφέ.

Η μαγεία πίσω από αυτό το ελκυστικό πιάτο είναι στην πραγματικότητα πολύ απλή: στρώση με ριγατόνι γεμισμένα με τυρί μοτσαρέλλα, σάλτσα και φρέσκο βασιλικό σε μια κούπα.

Ψημένα στο φούρνο μέχρι το τυρί να λιώσει και η σάλτσα να αρχίσει να βράζει . Μετά αναποδογυρίστε το μέσα σε ένα πιάτο και κάντε την αποκάλυψη. Αυτό το γεύμα κούπας είναι μια γρήγορη πίτα με ριγατόνι που μπορείτε να φτιάξετε χωρίς τηγάνι .

μακαρόνια ριγκατόνι

Μακαρόνια και σουρωτήρι ποτέ ξανά μαζί - Οι επαγγελματίες μάγειρες αποκαλύπτουν

Αν μέχρι σήμερα στραγγίζατε τα μακαρόνια σας στο σουρωτήρι, μέσα στο νεροχύτη (όπως κι εμείς άλλωστε), τότε το κάνατε λάθος.

Τα ζυμαρικά είναι φτιαγμένα και με αλεύρι, με αποτέλεσμα όταν βράζουν να δημιουργείται λευκός αφρός στην επιφάνεια. Πολλοί πιστεύουν ότι αυτό είναι δείγμα ακαθαρσίας του νερού και γι′ αυτό στραγγίζουν τα ζυμαρικά, χύνοντας το νερό στο νεροχύτη. Μέγα λάθος κατά πώς φαίνεται, γιατί αυτό είναι το «χρυσό υγρό».

Κι αν αναρωτιέστε γιατί να κρατήσετε το νερό του βρασίματος, η απάντηση είναι γιατί θα σας βοηθήσει να κάνετε πιο πηχτή τη σάλτσα σας. Σε περίπτωση που σκέφτεστε γιατί να κάνετε πιο πηχτή τη σάλτσα σας, επειδή αυτό κάνει τη διαφορά, όπως επισημαίνουν επιστήμονες αλλά και η ίδια η γεύση στο τέλος.

Ας μιλήσουμε για τη γαλακτωματοποίηση. Η γαλακτωματοποίηση είναι η διαδικασία ανάμιξης δύο υγρών που διαφορετικά θα απωθούντο. Στην περίπτωση των ζυμαρικών, μιλάμε για το λάδι και το νερό, που εμπεριέχονται στα σάλτσα σας. Το άμυλο που έχει απελευθερωθεί στο νερό των ζυμαρικών λειτουργεί ως γαλακτωματοποιητής και πυκνωτής. Έτσι, αν αποθηκεύσετε το νερό των ζυμαρικών ώστε να το προσθέσετε αργότερα στη σάλτσα σας, θα έχετε ένα κρεμώδες, πιο δεμένο και σαφώς πιο νόστιμο αποτέλεσμα.

Πώς μπορείτε να κρατήσετε το νερό των ζυμαρικών

  • Αν επιμένετε να σουρώσετε τα ζυμαρικά σας, τότε απλώς κρατήστε μερικά φλιτζάνια με το υγρό πριν το ρίξετε στο νεροχύτη.
  • Αν μαγειρεύετε μακριά σε μήκος ζυμαρικά όπως τα σπαγκέτι, τότε μπορείτε να τα απομακρύνετε από την κατσαρόλα με μία λαβίδα, ώστε να σας μείνει και το νερό.
  • Τα ζυμαρικά τύπου πένες και κοφτό μακαρονάκι, μπορείτε να τα βγάλετε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα, έτσι ώστε να κρατήσετε το νερό.

Το νερό που έμεινε από τα ζυμαρικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε είδος σάλτσας, οπότε είναι χρήσιμο γενικά. Αν δεν είστε σίγουροι ότι καταλάβατε ακριβώς τι πρέπει να κάνετε, δείτε τον Jamie Oliver που τα εξηγεί ωραία:

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share