Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το τέλειο μπιφτέκι! Αυτός είναι ο ιδανικός χρόνος ψησίματος

Ιδού

18 Ιουλίου 2020 11:21
Το τέλειο μπιφτέκι! Αυτός είναι ο ιδανικός χρόνος ψησίματος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το μπάρμπεκιου το καλοκαίρι είναι αγαπημένη συνήθεια και τα μπιφτέκια είναι από τις πιο συνηθισμένες επιλογές, κάθε φορά που ανάβουμε κάρβουνα. Επίσης, δείτε εδώ μερικά tips για να κάνετε νόστιμα και αφράτα μπιφτέκια

Αν και τα καλοψημένα μπιφτέκια αποτελούν τη δημοφιλέστερη επιλογή, υπάρχουν και εκείνοι που τα προτιμούν λιγότερα ψημένα. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή τόσο στη θερμοκρασία όσο και στους χρόνους ψησίματος ώστε να μπορέσουμε να απολαύσουμε το μπιφτέκι μας ακριβώς έτσι όπως το θέλουμε.

Ειδικότερα, οι ιδανικές θερμοκρασίες ψησίματος μπιφτεκιών είναι μεταξύ 190 και 200 βαθμών Κελσίου. Στις ψησταριές με υγραέριο αυτή η θερμοκρασία επιτυγχάνεται σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε ψησταριά με κάρβουνα, φροντίστε αυτά να έχουν απλωθεί ομοιόμορφα. Σε κάθε περίπτωση, η ψησταριά θα πρέπει να έχει προθερμανθεί καλά, πριν ξεκινήσει το ψήσιμο.

Όσο για τους χρόνους ψησίματος, να θυμάστε ότι:

  • Για medium-rare μπιφτέκια που είναι κόκκινα στο εσωτερικό τους, ψήνετε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Για medium μπιφτέκια, που είναι ροζ στο εσωτερικό τους, ψήνετε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Για medium-well μπιφτέκια, που είναι ελάχιστα ροζ στο εσωτερικό τους, ψήνετε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Για well-done μπιφτέκια, ψήνετε για 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά.

Το μυστικό για το τέλειο μπιφτέκι που μόνο λίγοι ξέρουν - Είναι στο ελαιόλαδο και...

Από τα πρώτα φαγητά που αποπειράθηκες να φτιάξεις και τα κατάφερες είναι τα μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες. Μία από τις αγαπημένες συνταγές, που έχει πολλές παραλλαγές.

Πρέπει να εξελίξεις την τέχνη και να τελειοποιήσεις το αποτέλεσμα. Υπάρχουν μερικά μυστικά για να γίνουν τα μπιφτέκια ζουμερά και αφράτα, εκτός από αυτά τα 9 που έδωσαν επαγγελματίες σεφ.

Μπαγιάτικο ψωμί

Το ψωμί βοηθάει στο να αποκτήσει συνοχή το μείγμα και να μη διαλυθεί κατά το πλάσιμο και κυρίως κατά το ψήσιμο. Το μυστικό είναι να χρησιμοποιήσεις μπαγιάτικο που είναι αρκετά αφυδατωμένο. Το μουλιάζεις σε νερό και μετά πολύ εύκολα μπορείς να το τρίψεις με τα χέρια.

Ελαιόλαδο στο ζύμωμα

Φοράς γάντια για να πλάσεις τα μπιφτέκια και κάνεις πολύ καλά, ωστόσο μπορείς να βρέχεις τα χέρια σου με ελαιόλαδο κατά το πλάσιμο. Και δε θα κολλήσει το μείγμα και όταν ψηθεί θα γίνει ιδιαίτερα ζουμερό. Λειτουργεί και με μπίρα.

Ξύδι

Το ξύδι βοηθάει και στο να αφρατέψει ο κιμάς. Προσοχή στην ποσότητα. 1 κουταλιά της σούπας ξύδι ανά 1/2 κιλό κιμά, είναι ιδανική.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share