Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020

Τριπλή απόλαυση - Ένα λαχταριστό γλυκό ψυγείου με τρία είδη σοκολάτας

Θα σας ξετρελάνει

13 Ιουλίου 2020 16:00
Τριπλή απόλαυση - Ένα λαχταριστό γλυκό ψυγείου με τρία είδη σοκολάτας
Αρθρογράφος: Δανάη Πάλμου
ΔΑΝΑΗ ΠΑΛΜΟΥ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Ένα γλυκό ψυγείου που είναι σκέτος πειρασμός και θα σου προσφέρει τριπλή απόλαυση. Έχει τρία είδη σοκολάτας και τραγανά μπισκότα στο τελείωμα, που κάνουν τον τέλειο συνδυασμό.

Θα σας ξετρελάνει με την γεύση του. Αν θέλετε όμως κάτι πιο ελαφρύ και υγιεινό, δοκιμάστε και αυτό εδώ το γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και μαρμελάδα.

Υλικά

  • 2 πακέτα μπισκότα σοκολάτας
  • 150 gr. λιωμένη μαργαρίνη

Σαντιγί

Για την κρέμα γάλακτος θα χρειαστούμε

  • 100 gr κρέμα γάλακτος
  • 300 gr κουβερτουρα γάλακτος

Για την κρέμα σοκολάτας

  • 100 gr κρέμα γάλακτος
  • 300 gr σοκολάτα κουβερτούρα

Για την λεύκη κρέμα σοκολάτας

  • 100 gr κρέμα γάλακτος
  • 300 gr λευκή κουβερτούρα

Εκτέλεση

  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια.
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλες τις κρέμες σοκολάτας.
  • Θρυματίζουμε τα μπισκότα μας και τα ανακατεύουμε με την μαργαρίνη.
  • Σε ένα γυάλινο πυρέξ στρώνουμε το μείγμα και απο πάνω την κρέμα σοκολάτας γάλακτος.
  • Συνεχίζουμε τις στρώσεις με τις άλλες 2 σοκολάτες και στο τελείωμα την σαντιγύ.

Δροσιστικό γλυκό ψυγείου με καραμέλα και τραγανό μπισκότο

Φτιάξτε ένα νόστιμο και δροσερό γλυκό ψυγείου με τραγανό μπισκότο και καραμέλα. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη και οικονομική συνταγή που σίγουρα θα σας αρέσει. Σε περίπτωση όμως, που δε θέλετε την καραμέλα, δείτε εδώ μια άλλη συνταγή.

Υλικά

  • 110 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ ή digestive
  • 80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 50 γρ. τριμμένα φουντούκια
  • 50 γρ. τρούφα σοκολάτας
  • 2 φακελάκια κρέμα στιγμής βανίλια
  • 220 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • 1 φύλλο ζελατίνης
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κουταλάκι κορν φλάουερ

Εκτέλεση

  • Παίρνετε ένα βαθύ ταψάκι 24 εκ., τοποθετείτε μέσα, και στα τοιχώματα, μεμβράνη ή λαδόχαρτο, βουτυρώνετε ελαφρά με τη βοήθεια ενός πινέλου και το αφήνετε στην άκρη.
  • Αλέθετε τα μπισκότα στο multi μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη, τα μεταφέρετε σε ένα μπολ, τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο, προσθέτετε τα τριμμένα φουντούκια και την τρούφα σοκολάτας και ανακατεύετε πάλι να ομογενοποιηθούν.
  • Αδειάζετε το μείγμα του μπισκότου στο ταψάκι. Το απλώνετε στη βάση, πιέζοντάς το, ώστε να γίνει μια συμπαγής βάση.
  • Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.
  • Παράλληλα φτιάχνετε τις κρέμες στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Βάζετε τη ζελατίνη μέσα στις κρέμες και ανακατεύετε, αφού την έχετε διαλύσει σε 2-3 κουταλιές κρύο νερό. Σε μίξερ σε δυνατή ταχύτητα χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί, την προσθέτετε στο μείγμα της κρέμας στιγμής, προσθέτετε και τη ζελατίνη και ανακατεύετε πολύ απαλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
  • Μεταφέρετε το μείγμα πάνω στη μπισκοτένια βάση σας και το αφήνετε και πάλι στο ψυγείο να παγώσει.
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share