Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Νόστιμο γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και μαρμελάδα - Σκέτος πειρασμός

Υγιεινό και δροσιστικό

10 Ιουλίου 2020 17:20
Νόστιμο γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και μαρμελάδα - Σκέτος πειρασμός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εύκολο, γρήγορο, πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου και με λίγα υλικά. Είναι ταυτόχρονα και υγιεινό μιας και έχει σαν βάση του το γιαούρτι.

Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε τα υλικά. Ακόμα αν θες κάτι πιο σοκολατένιο, τότε δες ακόμα μια συνταγή για γλυκό ψυγείου έτοιμο μέσα σε 15 λεπτά.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 700γρ. γιαούρτι πλήρες
  • μισή κούπα ζάχαρη
  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • μαρμελάδα βύσσινο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ή στο μίξερ χτύπα το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη. Ανακάτεψε τα μέχρι να γίνει ένα ωραίο κρεμώδες μείγμα. Αν γενικά σου αρέσουν τα γλυκά να είναι έξτρα γλυκά μπορείς να βάλεις αντί για μισή, μια κούπα ζάχαρη. Προσωπικά, η μισή κούπα είναι τόσο όσο χρειάζεται.

Bonus Tips:

Θα μπορούσες να απλώσεις τη μαρμελάδα από την αρχή, αλλά μερικές φορές είτε δεν κάθεται καλά από πάνω από το γιαούρτι, είτε σαν να μουλιάζει κάπως. Αν πιστεύεις ότι θα σου πετύχει κάνε το. Επίσης, αν δεν σου αρέσει το βύσσινο μπορείς να επιλέξεις όποια άλλη μαρμελάδα ή και γλυκό του κουταλιού.

Πηγή: Fanpage.gr

Ελαφρύ γλυκό ψυγείου με κανταΐφι και κρέμα - Εύκολη και λαχταριστή συνταγή

Φτιάξτε ένα λαχταριστό και παράλληλα ελαφρύ γλυκό ψυγείου με κανταΐφι. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη και οικονομική συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε γλυκό με σοκολάτα, δείτε εδώ μια άλλη συνταγή.

Βάση

  • 1/2 κιλό φύλλο κανταΐφι
  • 250 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Σιρόπι

  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 4 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό

Κρέμα

  • 1½ λίτρο γάλα
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 6 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 4 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • ξύσμα από 1/2 ακέρωτο λεμόνι
  • 2 κάψουλες βανίλια

Γαρνίρισμα

  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος με περίπου 35% λιπαρά

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Βγάζουμε με τα χέρια μας το φύλλο κανταΐφι προκειμένου να ξεχωρίσουμε τις ίνες του.
  • Το απλώνουμε στη βάση ενός πυρέξ μεσαίου μεγέθους και το περιχύνουμε κουταλιά-κουταλιά με το λιωμένο βούτυρο, να πάει παντού. Το ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάζουμε το φύλλο από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, το αφήνουμε να βράσει για 7-8 λεπτά και αποσύρουμε. Τότε, προσθέτουμε το λεμόνι.
  • Σιροπιάζουμε σιγά-σιγά το φύλλο με ένα κουτάλι.
  • Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την κρέμα ρίχνοντας σε μια κατσαρόλα το γάλα, τους κρόκους, το κορν φλάουρ με το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τη βανίλια και τοποθετώντας τη σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς με έναν αυγοδάρτη. Όταν η κρέμα πήξει αρκετά, αποσύρουμε από τη φωτιά και την απλώνουμε πάνω από το σιροπιασμένο κανταΐφι. Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί. Τη μεταφέρουμε σε ένα κορνέ με οδοντωτή μύτη και γαρνίρουμε το γλυκό.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share