Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020

Ρίχνει αυγό και κανέλα σε μια κούπα γεμάτη ψωμί - 3 λεπτά αργότερα γίνεται το απίστευτο

Θα το δοκιμάσεις σίγουρα!

12 Ιουλίου 2020 11:59
Ρίχνει αυγό και κανέλα σε μια κούπα γεμάτη ψωμί - 3 λεπτά αργότερα γίνεται το απίστευτο
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Οι γιατροί λένε ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, αλλά τι γίνεται αν δεν έχεις χρόνο; To Athensmagazine.gr θα σου προτείνει το απόλυτο φαγητό με αυγά, κανέλα και ψωμί.

Εγώ ξέρω ότι δεν έχω. Ξυπνάω στις 6 το πρωί, και πρέπει να κάνω μεγάλη διαδρομή για να φτάσω στη δουλειά. Η ιδέα και μόνο να ξυπνάω μισή ώρα νωρίτερα για να φτιάξω πρωινό αντί να κοιμάμαι, με κάνει να νιώθω πτώμα.

Υπάρχει μια απλή λύση στο πρόβλημα – και δεν περιλαμβάνει ένα μπολ με δημητριακά. Είναι ένα ζεστό, φρέσκο, σπιτικό γαλλικό τοστ που φτιάχνεται σε κούπα.

Η συνταγή είναι τόσο απλή, που μπορείς να το φτιάχνεις κάθε πρωί, ακόμα κι αν είσαι απασχολημένος, γιατί θέλει μόνο 5 λεπτά – δύο για την προετοιμασία και τρία για το μαγείρεμα.

Χρειάζεσαι μόνο δυο κούπες, ένα κουτάλι, και αυτά τα υλικά:

Υλικά:

  • Βούτυρο
  • 1 φέτα ψωμί
  • 1 αβγό
  • 3 κουταλιές γάλα
  • Λίγη κανέλα

Οδηγίες:

  • Άλειψε μια κούπα που να μπαίνει σε φούρνο μικροκυμάτων με βούτυρο.
  • Κόψε το ψωμί σε κομματάκια και βάλτα στην κούπα που έχεις βουτυρώσει.
  • Σε μια άλλη κούπα σπάσε ένα αβγό. Ανακάτεψέ το με το γάλα και την κανέλα. Ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Ρίξε το υγρό πάνω από το ψωμί και ανακάτεψε καλά.
  • Βάλτα στο φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά.
  • Απόλαυσε!

Βγάζει την ψίχα από το ψωμί και το βάζει στο τηγάνι - Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

Μια μοναδική συνταγή που θα σας ξετρελάνει, είναι αυτή παρακάτω. Είναι πανεύκολη και γίνεται με ένα ψωμί και μερικά ακόμα υλικά.

Αν θέλετε να απολαύσετε ένα γρήγορο και θρεπτικό πρωινό, τότε η παρακάτω συνταγή θα γίνει μία από τις αγαπημένες σας, όπως και αυτή εδώ που χρειάζεται ψωμί του τοστ.

Θα χρειαστείτε (για 2 μερίδες):

  • 1 αβοκάντο
  • 2 φέτες ψωμί
  • λάδι για τηγάνισμα
  • 2 αυγά
  • αλατοπίπερο
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
  • φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Οδηγίες:

  • Κόψτε το αβοκάντο στη μέση και αφαιρέστε το σπόρο. Στη συνέχεια κόψτε δύο παχιές φέτες από κάθε μισό και αφαιρέστε τη φλούδα.
  • Βάλτε τις φέτες αβοκάντο πάνω στις φέτες ψωμιού και κόψτε το περίγραμμα του ψωμιού γύρω από το αβοκάντο έτσι ώστε να ταιριάζει στην τρύπα.
  • Τηγανίστε τις φέτες ψωμιού σε ένα τηγάνι για περίπου δύο λεπτά.
  • Όταν η μία πλευρά γίνει, γυρίστε τις φέτες και τοποθετήστε τις φέτες αβοκάντο στην τρύπα. Στη συνέχεια, προσθέστε το αυγό με το αβοκάντο με λίγο αλάτι και πιπέρι. Πασπαλίστε λίγο τυρί πάνω στο ψωμί, κλείστε με καπάκι το τηγάνι και αφήστε το να τηγανιστεί για περίπου 7 λεπτά.
  • Όταν τελειώσετε, αφαιρέστε τα από το τηγάνι, προσθέστε λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κρεμμυδάκι και σερβίρετε.

Η κρούστα θα ψηθεί τραγανή, ενώ το εσωτερικό θα παραμείνει μαλακό. Δείτε την απολαυστική συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share