Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020

Βγάζει την ψίχα από το ψωμί και το βάζει στο τηγάνι - Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

Δοκιμάστε το

8 Ιουλίου 2020 13:41
Βγάζει την ψίχα από το ψωμί και το βάζει στο τηγάνι - Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας
Αρθρογράφος: Δανάη Πάλμου
ΔΑΝΑΗ ΠΑΛΜΟΥ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Μια μοναδική συνταγή που θα σας ξετρελάνει, είναι αυτή παρακάτω. Είναι πανεύκολη και γίνεται με ένα ψωμί και μερικά ακόμα υλικά.

Αν θέλετε να απολαύσετε ένα γρήγορο και θρεπτικό πρωινό, τότε η παρακάτω συνταγή θα γίνει μία από τις αγαπημένες σας, όπως και αυτή εδώ που χρειάζεται ψωμί του τοστ.

Θα χρειαστείτε (για 2 μερίδες):

  • 1 αβοκάντο
  • 2 φέτες ψωμί
  • λάδι για τηγάνισμα
  • 2 αυγά
  • αλατοπίπερο
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
  • φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Οδηγίες:

  • Κόψτε το αβοκάντο στη μέση και αφαιρέστε το σπόρο. Στη συνέχεια κόψτε δύο παχιές φέτες από κάθε μισό και αφαιρέστε τη φλούδα.
  • Βάλτε τις φέτες αβοκάντο πάνω στις φέτες ψωμιού και κόψτε το περίγραμμα του ψωμιού γύρω από το αβοκάντο έτσι ώστε να ταιριάζει στην τρύπα.
  • Τηγανίστε τις φέτες ψωμιού σε ένα τηγάνι για περίπου δύο λεπτά.
  • Όταν η μία πλευρά γίνει, γυρίστε τις φέτες και τοποθετήστε τις φέτες αβοκάντο στην τρύπα. Στη συνέχεια, προσθέστε το αυγό με το αβοκάντο με λίγο αλάτι και πιπέρι. Πασπαλίστε λίγο τυρί πάνω στο ψωμί, κλείστε με καπάκι το τηγάνι και αφήστε το να τηγανιστεί για περίπου 7 λεπτά.
  • Όταν τελειώσετε, αφαιρέστε τα από το τηγάνι, προσθέστε λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κρεμμυδάκι και σερβίρετε.

Η κρούστα θα ψηθεί τραγανή, ενώ το εσωτερικό θα παραμείνει μαλακό. Δείτε την απολαυστική συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί:

Ψωμί: Πότε μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την υγεία;

Μπορεί μια φέτα ψωμί να γίνει κίνδυνος για την υγεία; Μπορεί και μάλιστα με πολλούς τρόπους. Κατ’ αρχήν, εξαρτάται από το είδος του ψωμιού: Όλες οι επιστημονικές και διατροφολογικές απόψεις συμφωνούν πλέον πως το λευκό ψωμί καλύτερα να… λείπει, αφού έχει πολλές θερμίδες και λίγη θρεπτική αξία.

Αντ’ αυτού, επιλέγουμε ψωμί ολικής άλεσης, μαύρο ή πολύσπορο που θα μας δώσει «καλούς» υδατάνθρακες και περισσότερες φυτικές ίνες.

Με την ευκαιρία δείτε 8 τρόπους για να αξιοποιήσετε το μπαγιάτικο ψωμί.

Ψωμί κίνδυνος για την υγεία

Καθοριστικό για την υγεία είναι και το τι θα βάλουμε πάνω στη φέτα του ψωμιού. Αυτό που θα βάλουμε έχει άμεση σχέση με την… περιφέρεια της μέσης μας! Είναι προφανές ότι αν επιλέξουμε πραλίνα, βούτυρο, αλλαντικά, κάθε άλλο παρά ένα ελαφρύ πιάτο θα έχουμε. Καλύτερα να συνοδέψουμε το ψωμί μας με τυρί cottage, μαρούλι, άπαχη γαλοπούλα, φιλέτο κοτόπουλο, συνδυασμοί που θα μας χορτάσουν χωρίς να βλάψουν την υγεία και τα κιλά μας.

Πολλή προσοχή χρειάζεται στο ψήσιμο του ψωμιού, ώστε αυτό να μη μαυρίσει. Με το υπερβολικό ψήσιμο απελευθερώνονται ουσίες που έχουν συσχετιστεί με βλάβες στην υγεία και πιθανό κίνδυνο καρκίνου.

Όσο για το μουχλιασμένο ψωμί, μην ακούς «κόλπα για να το καθαρίσεις» και άλλες παρόμοιες συμβουλές. Απλά, πέταξέ το!

TAGS
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share