Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

7+1 τρόποι για να αξιοποιήσετε το μπαγιάτικο ψωμί

Δεν θα ξαναπετάξετε ποτέ ψωμί

30 Ιουνίου 2020 12:11
7+1 τρόποι για να αξιοποιήσετε το μπαγιάτικο ψωμί

Το μπαγιάτικο ψωμί μπορεί να αξιοποιηθεί κατάλληλα και να μην καταλήξει στα σκουπίδια ή τροφή για τα πουλιά.

Ειδικότερα, αν θέλετε το ψωμί στο τραπέζι σας να είναι πάντα φρέσκο, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το ψωμί που περίσσεψε από τις προηγούμενες μέρες με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην μείνει ούτε ψίχουλο!

Υπάρχουν πολλοί έξυπνοι τρόποι για να το κάνετε αυτό και δεν είναι μόνο θέμα οικονομίας. Μπορείτε επίσης να προμηθευτείτε μπαγιάτικο ψωμί από τον φούρνο της γειτονιάς σας, σε καλύτερη τιμή, αφού σίγουρα θα θέλετε να δοκιμάσετε τις παρακάτω έξυπνες λύσεις. Ωστόσο, επειδή ψωμί καταναλώνουμε πολλές φορές και εκτός σπιτιού, δείτε εδώ το λόγο που δεν πρέπει να τρώτε ψωμί στις ταβέρνες.

  • Μπορείτε να αποθηκεύσετε στην κατάψυξη την ψίχα του ψωμιού και να την χρησιμοποιήσετε σε κεφτεδάκια και μπιφτέκια ανά πάσα στιγμή!
  • Μπορείτε να δέσετε τις σούπες σας, βάλτε στο multi 1-2 φέτες ψίχα ψωμιού και 100 ml. γάλα ή νερό και φτιάξτε ένα χυλό, τον οποίο θα προσθέσετε στις σούπες σας 5 λεπτά πριν τις αποσύρετε από το βράσιμο!
  • Κόψτε το μπαγιάτικο ψωμί σε τριγωνικό σχήμα, αφαιρώντας την κόρα, ψήστε το ψωμί στην τοστιέρα μέχρι να ξεροψηθεί, περιχύστε με μέλι και πασπαλίστε με κανέλα και απολαύστε ένα υπέροχο γλυκό σνάκ!
  • Χρησιμοποιήστε μπαγιάτικο ψωμί σαν βάση, αντί για τις συνηθισμένες και φτιάξτε ένα καταπληκτικό εκμέκ!
  • Χρησιμοποιήστε τα ψίχουλα σαν γέμιση ή για να δέσετε υλικά που θα χρησιμοποιήσετε για γέμιση σε λαχανικά ή κρεατικά.
  • Προσθέστε ψίχουλα μπαγιάτικου ψωμιού σε ζυμαρικά, τα οποία θα ανακατέψετε με μυρωδικά και σκόρδο, θα τα τηγανίσετε σε ελάχιστο ελαιόλαδο να ροδίσουν, τα ψίχουλα θα δώσουν υπέροχη τραγανή υφή στα ζυμαρικά αλλά και θα αντικαταστήσουν το τυρί επάξια, αν νηστεύετε!
  • Φρυγανίστε πολύ καλά φέτες ψωμιού και φτιάξτε άμεσα ένα πανεύκολο σιροπιαστό της στιγμής. Ετοιμάστε ένα αρωματικό σιρόπι με μπαχαρικά, σιροπιάστε τις φέτες να μαλακώσουν, προσθέστε κρέμα βανίλια ή παγωτό, περιχύστε με γλυκά του κουταλιού και ξηρούς καρπούς!
  • Χρησιμοποιήστε το μπαγιάτικο ψωμί για να σερβίρετε το φοντύ!
TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share