Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020

Δροσερό και καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με μπισκότα και βερίκοκα

Δοκιμάστε το!

7 Ιουλίου 2020 08:37
Δροσερό και καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με μπισκότα και βερίκοκα
Αρθρογράφος: Σοφία Φυρογένη
ΣΟΦΙΑ ΦΥΡΟΓΕΝΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Θέλετε ένα νόστιμο, δροσερό και καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου; Το Athensmagazine.gr, μετά το γρήγορο γλυκό με πραλίνα, θα σας παρουσιάσει μια συνταγή την οποία και θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Είναι εύκολη, γρήγορη και οικονομική.

Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 1 λίτρο γάλα
  • Ζάχαρη
  • Κορν φλάουρ ή κάστερ πάουντερ
  • Βερίκοκα
  • Χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  • Σπάμε 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ στο σκεύος μας.
  • Κάνουμε μια κρέμα: Βάζουμε 1 λίτρο γάλα να ζεσταθεί με 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε 120 γραμμάρια κορν φλάουρ ή καστερ παουντερ και ανακατεύουμε. Όταν πήξει την κατεβάζουμε και τη ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα.
  • Τα ανακατεύουμε και τα ισιώνουμε.
  • Ψιλοκόβουμε πάνω βερίκοκα.
  • Κάνουμε κρέμα πορτοκαλιού: Βάζουμε 2 ποτήρια πορτοκαλάδα να ζεσταθεί με 40 γραμμάρια ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε 5 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ.
  • Ανακατεύουμε, ενώ μόλις πήξει την κατεβάζουμε.
  • Μετά από 2 λεπτά τη ρίχνουμε πάνω.
  • Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο.

Ανάλαφρο γλυκό ψυγείου με μπισκότα - Εύκολη και γρήγορη συνταγή

Φτιάξτε ένα νόστιμο και παράλληλα ανάλαφρο γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι μπερ. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Σε περίπτωση που θέλετε κάτι πιο υγιεινό, δείτε εδώ ένα γλυκό με γιαούρτι.

Υλικά

  • 1 κορν φλάουερ 200 γρ
  • 2 πακέτα πτι μπερ
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 βανίλια
  • 2 κουτιά γάλα εβαπορέ
  • 2 κουτιά από τα εβαπορέ νερό
  • ½ βιτάμ
  • 3 κουταλιές κακάο
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • κονιάκ

γλυκό ψυγείου

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη και πριν ζεσταθεί ρίχνουμε το κορν φλάουερ, τους κρόκους και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε σιγά μέχρι να πήξει. Αν βγει πολύ πηχτή ρίχνουμε λίγο γάλα.
  • Σε πυρέξ στρώνουμε τα μπισκότα, αφού τα βουτήξουμε σε κονιάκ αραιωμένο με νερό.
  • Σε μια λεκάνη διαλύουμε το κακάο με μισό ποτηράκι του κρασιού νερό ζεστό.
  • Ενσωματώνουμε τη μισή κρέμα.
  • Στην υπόλοιπη κρέμα ρίχνουμε το βιτάμ και ανακατεύουμε να λιώσει (όχι στη φωτιά).
  • Έχουμε έτοιμες τις δυο κρέμες.
  • Απλώνουμε τη κρέμα με το βούτυρο.
  • Βάζουμε πάνω από τη κρέμα άλλη μια στρώση με μπισκότα βουτηγμένα σε αραιωμένο κονιάκ.
  • Απλώνουμε τη σοκολατένια κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο ή τριμμένο καρύδι.
  • Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες.
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share