Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Υγιεινό γλυκό ψυγείου με βύσσινο και γιαούρτι για να τρώτε χωρίς τύψεις

Δοκιμάστε το!

29 Ιουνίου 2020 10:56
Υγιεινό γλυκό ψυγείου με βύσσινο και γιαούρτι για να τρώτε χωρίς τύψεις
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Φτιάξτε, σήμερα κιόλας, ένα λαχταριστό και παράλληλα διαιτητικό γλυκό ψυγείου με γιαούρτι, βύσσινα και άλλα 2 υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψετε. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε ένα γλυκό με σοκολάτα, δείτε εδώ μια άλλη συνταγή.

Υλικά

  • Ζελέ 1 πακέτο με δυο φακελάκια βύσσινο
  • Γιαούρτι 500 γρ 2% (μπορείτε και πλήρες)
  • Κομπόστα 1 μικρό κουτί βύσσινο
  • Κόρν Φάουρ 1 κοφτή κουταλιά

Εκτέλεση

  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το σιρόπι από την κομπόστα βύσσινο μαζί με το κόρν φλάουερ και βράζουμε λίγο μέχρι να δέσει και να γίνει ένα παχύρρευστο σιρόπι. Όταν το σιρόπι δέσει προσθέτουμε και τα βύσσινα. Τέλος το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Μετά προσθέτουμε στο μείγμα του ζελέ,το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί με τον ζελέ.
  • Στη συνέχεια το βάζουμε σε μια φόρμα στρωμένη με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον έξι ώρες. Αφού περάσουν οι έξι ώρες και το ζελέ μας έχει παγώσει καλά το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω την κρύα πλέον σάλτσα βύσσινο που έχουμε φτιάξει με την κομπόστα.

Οικονομικό γλυκό ψυγείου με μπανάνα και σοκολάτα

Φτιάξτε, το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μπανάνες. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε κάτι πιο ανάλαφρο, δείτε εδώ ένα γλυκό με βανίλια και πορτοκάλι.

Υλικά

  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 1 κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
  • 1 κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 100 γραμμάρια τριμμένη κουβερτούρα
  • 800 ml γάλα

Εκτέλεση

  • Παίρνουμε ένα πυρέξ και βάζουμε στον πάτο μία στρώση μπισκότα πτι μπερ. Στη συνέχεια, φτιάχνουμε την πρώτη κρέμα του γλυκού μας με γεύση σοκολάτα.
  • Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη σκόνη σοκολάτας (1 φακελάκι), προσθέτουμε 400 ml γάλα, και ανακατεύουμε με το μίξερ για να φτιάξουμε την κρέμα.
  • Αφού είναι έτοιμη η κρέμα σοκολάτας, τη στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα, στο πυρέξ. Την απλώνουμε να πάει σε όλο το σκεύος και να καλύψει τα μπισκότα καλά.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε άλλη μια στρώση μπισκότα πτι μπερ πάνω από την κρέμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο και προχωράμε να φτιάξουμε την κρέμα μπανάνα.
  • Για να φτιάξουμε την κρέμα μπανάνας, παίρνουμε τις 2 μπανάνες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε μέσα στο multi. Τις χτυπάμε με το multi μέχρι να λιώσουν τελείως.
  • Έπειτα παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια, προσθέτουμε άλλα 400 ml γάλα και χτυπάμε με το μίξερ για να γίνει η κρέμα μας.
  • Καθώς χτυπάμε με το μίξερ και έχει αρχίσει να πήζει η κρέμα, ρίχνουμε ταυτόχρονα και τις πολτοποιημένες μπανάνες μας και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμη. Η κρέμα μπανάνας είναι έτοιμη.
  • Παίρνουμε το πυρέξ και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα μπανάνας, απλώνοντας την μέχρι να καλύψει όλα τα μπισκότα σε όλο το σκεύος.
  • Στη συνέχεια, παίρνουμε και την τριμμένη σοκολάτα και την ρίχνουμε πάνω από την κρέμα με το χέρι μας. Το γλυκό μας είναι έτοιμο! Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες.

Δείτε το βίντεο:

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share