Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Λαχταριστά κεφτεδάκια με σάλτσα φέτας

Μας έτρεξαν τα σάλια!

1 Ιουλίου 2020 16:00
Λαχταριστά κεφτεδάκια με σάλτσα φέτας

Ποιος δεν αγαπάει τα κεφτεδάκια; Είναι το φαγητό που μπορείς να φας σαν ορεκτικό ή κυρίως γεύμα, που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι και δεν λείπουν από κανένα πάρτι. Κι αφού λοιπόν τα αγαπάμε τόσο δεν γίνεται να μην θέλουμε να τα κάνουμε έξτρα γευστικά και αρωματικά. Γι' αυτό σήμερα, το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς την πεντανόστιμη συνταγή για τα πιο μυρωδάτα κεφτεδάκια με σάλτσα φέτας. Επειδή όμως αυτή δεν θα είναι η μοναδική φορά που θα φτιάξετε κεφτεδάκια, καλό θα ήταν να γνωρίζετε και μερικά μυστικά για να τα απογειώσετε, δείτε εδώ το απόλυτο μυστικό για τον τέλειο κεφτέ. Πάρτε λοιπόν μολύβι και χαρτί και γράψτε τα υλικά που θα χρειαστείτε και την εκτέλεση της συνταγής.

Υλικά

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 4 φέτες ψωμί προηγούμενης ημέρας (τις αφήνουμε να μουλιάσουν)
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο (ψιλοκομμένο)
  • 1 μάτσο άνηθο
  • 1 μάτσο μαϊντανό
  • 1 αυγό
  • Φρέσκο πιπέρι τριμμένο
  • Αλάτι
  • Λίγο ρίγανη

Για την σάλτσα Φέτας

  • 250 γραμμάρια φέτα
  • 100 ml γάλα 3,5 % λιπαρά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι, πιπέρι και ελάχιστο αλεύρι για να δέσει η σάλτσα μας

Για το τηγάνισμα:

  • Αλεύρι
  • Λάδι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτέδακια μας (κιμάς, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, άνηθο, μαϊντανό, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αυγό) έπειτα προσθέτουμε τις φέτες του ψωμιού και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά μας.
  • Πλάθουμε το μείγμα μας σε στρογγυλά μικρά κεφτέδακια και τα αλευρώνουμε.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι το λάδι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες.

Για την σάλτσα Φέτας

  • Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την φέτα, αλάτι, πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε και σιγά- σιγά προσθέτουμε το αλεύρι για να δέσει η σάλτσα μας.
  • Προσθέτουμε την σάλτσα μας στα κεφτέδακια και σαν γαρνιτούρα τον κρόκο Κοζάνης.

Πηγή: cookpad.com

Λαχταριστά κεφτεδάκια πατάτας σε υπέροχη σάλτσα κάρυ

Το Athensmagazine.gr σας έχει ακόμα μια υπέροχη συνταγή για κεφτεδάκια πατάτας, μετά τα μεθυσμένα κεφτεδάκια με ούζο που σας ξετρέλανε! Δοκιμάστε αυτό το φαγητό και είμαστε σίγουροι πως θα το φτιάξετε και θα το ξαναφτιάξετε.

Υλικά

  • 600 γραμμάρια πατάτας
  • 360 γραμμάρια τόφου
  • 25 γραμμάρια αμύλου αραβοσίτου
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για τη σάλτσα
  • 1 κρεμμύδι
  • 400 γραμμάρια πολτού τομάτας
  • 200 ml από γάλα καρύδας
  • 30 γραμμάρια κάσιους
  • ½ κουταλάκι κάρυ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ
  • 1 πρέζα πιπεριάς τσίλι
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε, κόβουμε σε κύβους και βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Ταμπονάρουμε το τόφου με χαρτοπετσέτες για να αφαιρέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό, κατόπιν το κόβουμε το σε κύβους και το χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια ενώνουμε το τόφου με τις πατάτες, το χυμό λεμονιού, αλάτι και το άμυλο καλαμποκιού. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί με λίγο λάδι και ψήνουμε στονφούρνο στους 200 ° C για 30 λεπτά.

Κόβουμε το κρεμμύδι, θερμαίνουμε μια σταγόνα λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά και μια πρέζα αλάτι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Προσθέυουμε τα κάσιους, τον πολτό ντομάτας και το γάλα καρύδας και μαγειρεύομε τη σάλτσα για 20 λεπτά χωρίς καπάκι. Μεταφέρουμε τη σάλτσα στο μπλέντερ και τη χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε μια υγρή σάλτσα.

Ρίχνουμε τη σάλτσα πίσω στο τηγάνι, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά και απολαμβάνουμε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share