Μεθυσμένα κεφτεδάκια με ούζο - Η απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή
Θα τη φτιάχνετε ξανά και ξανά!
24 Ιουνίου 2020 16:47
Τα κεφτεδάκια είναι το κατάλληλο φαγητό για σνακ αλλά και για κυρίως γεύμα, το αγαπούν μικροί και μεγάλοι και σίγουρα δύσκολα μπορείς να αντισταθείς. Πόσες φορές δεν έχεις επισκεφθεί ένα μεζεδοπωλείο και συνόδευσες το κρασί ή το ούζο σου με ένα γευστικό πιάτο κεφτεδάκια; Αυτό ακριβώς θα σου συστήσουμε κι εμείς σήμερα, μια συνταγή που περιλαμβάνει και τα δυο. Φτιάξε λοιπόν τα.. μεθυσμένακεφτεδάκια και θα μας θυμηθείς. Κι αν θες να μεγαλώσεις το μενού με τους μεζέδες σου, δες εδώ τη συνταγή για την τέλεια ηπειρώτικη τυρόπιτα με τραχανά.
Υλικά για 4 άτομα
½ κιλό κιμά βοδινό
1 μεγάλο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο ή τριμμένο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
1 αβγό
4 περίπου κουταλιές ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το ταψί
½ κοφτό κουταλάκι κύμινο σε σκόνη
1 κουταλιά ούζο
2 κουταλιές ξίδι (κόκκινο)
1 γεμάτη κουταλιά γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά)
λίγο αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτετε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αβγό, 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο, το κύμινο, το ούζο, το ξίδι και τη γαλέτα.
Αλατοπιπερώνετε το μίγμα και το ζυμώνετε καλά. Στη συνέχεια, σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και λαδώνετε το ταψί.
Πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνετε ελαφρά. Τα απλώνετε στο ταψί και με ένα βουρτσάκι τα αλείφετε με ελαιόλαδο.
Τα ψήνετε στο φούρνο για ½ ώρα, γυρίζοντάς τα μια φορά στο μέσο του ψησίματος.
Τα πιο μυρωδάτα κεφτεδάκια με δυόσμο και γιαούρτι έτοιμα στο πι και φι!
Ποιος δεν αγαπάει τα κεφτεδάκια; Είναι το φαγητό που μπορείς να φας σαν ορεκτικό ή κυρίως γεύμα, που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι και δεν λείπουν από κανένα πάρτι. Κι αφού λοιπόν τα αγαπάμε τόσο δεν γίνεται να μην θέλουμε να τα κάνουμε έξτρα γευστικά και αρωματικά. Γι' αυτό σήμερα, το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς την πεντανόστιμη συνταγή για τα πιο μυρωδάτα κεφτεδάκια με δυόσμο και γιαούρτι. Επειδή όμως αυτή δεν θα είναι η μοναδική φορά που θα φτιάξετε κεφτεδάκια, καλό θα ήταν να γνωρίζετε και μερικά μυστικά για να τα απογειώσετε, δείτε εδώ το απόλυτο μυστικό για τον τέλειο κεφτέ.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, μέχρι αυτό να μυρίσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Κρυώνουμε το μείγμα με το κρεμμύδι και το τοποθετούμε σ’ ένα μπολ, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε κεφτέδες των 50 γρ. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τους κεφτέδες.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τους στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για τη σάλτσα γιαούρτι - δυόσμο
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και με ένα σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.