Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Το "εναλλακτικό" ρυζόγαλο με ζαχαρούχο γάλα

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

1 Ιουλίου 2020 13:47
Το

Το ρυζόγαλο είναι από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκίσματα μιας και μας θυμίζει τη γιαγιά μας. Είναι ένα γλυκό που φτιάχνεται γρήγορα και λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Το Athensmagazine.gr σήμερα βρήκε για εσάς μια φανταστική συνταγή για ένα πιο "εναλλακτικό" ρυζόγαλο με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα. Κι επειδή ξέρουμε πως έχετε αδυναμία στις συνταγές με ζαχαρούχο γάλα,δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε το πιο εύκολο frozen yogurt παγωτό με ζαχαρούχο γάλα

Υλικά συνταγής:

  • Ζαχαρούχο γάλα: 1 κονσέρβα (400 γρ.)
  • Γάλα: 1,5 λίτρο
  • Ρύζι καρολίνα: 1/2 κούπα
  • Ξύλο κανέλα: 1 μικρό
  • Εκχύλισμα βανίλιας: 1/2 κουταλάκι
  • Αλάτι: 1/2 κουταλάκι

Οδηγίες:

  • Βάζετε το ζαχαρούχο γάλα, σε κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να καραμελώσει ελαφρά (θα πάρει περίπου 12 λεπτά).
  • Προσθέτετε το γάλα, την κανέλα και το αλάτι. Η καραμέλα θα σφίξει, αλλά όταν ζεσταθεί το γάλα θα ξαναλιώσει. Δυναμώνετε την φωτιά, μέχρι να πάρει βράση το γάλα, ανακατεύοντας τακτικά.
  • Προσθέτετε το ρύζι και χαμηλώνετε την φωτιά. Μαγειρεύετε ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι (20 περίπου λεπτά) και κατεβάζετε από την φωτιά.
  • Αφαιρείτε το ξύλο της κανέλας, προσθέτετε την βανίλια και μοιράζετε σε μπολάκια. Σερβίρετε το ρυζόγαλο χλιαρό ή κρύο. Αν θέλετε γαρνίρετε με σαντιγί και ψιλοκομμένη σοκολάτα.

Πηγή: radicio.com

Λαχταριστό κέικ μελιού με ζαχαρούχο γάλα

Τα κέικ είναι ένα αγαπημένο γλύκισμα κι αυτό γιατί μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες. Ακόμη καλύτερο είναι βέβαια όταν το τρως για πρωινό μιας και παραμένει αφράτο ακόμα κι αν δεν έχει βγει εκείνη την ώρα από το φούρνο. Σήμερα λοιπόν σας φέρνουμε μια συνταγή για ένα λαχταριστό κέικ μελιού με ζαχαρούχο γάλα. Πάμε γρήγορα να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής. Κι επειδή ξέρουμε ότι το ζαχαρούχο γάλα είναι ένα αγαπημένο σας υλικό, δείτε εδώ το πιο εντυπωσιακό μωσαϊκό με ζελέ και ζαχαρούχο γάλα!

Υλικά

  • 3 αβγά
  • 150 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλυτζάνια αλεύρι
  • 3 κουταλιές μέλι
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ φιστίκια αράπικα ψημένα, όχι αλατισμένα
  • 1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το μέλι να αφρατέψουν.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ενσωματώνουμε.
  • Βάζουμε το μείγμα σε αλευρωμένο και βουτυρωμένο στρόγγυλο ταψί 24 εκατοστών και ψήνουμε στους 180 βαθμούς κάνοντας το τεστ με την οδοντογλυφίδα.
  • Όταν ψηθεί το κέικ το βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει και μετά το κόβουμε σε 2 πάτους.
  • Απλώνουμε σε κάθε κομμάτι το 1/2 από το ζαχαρούχο και ρίχνουμε πάνω φιστίκια, έπειτα βάζουμε το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο και σερβίρουμε.

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share