Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020

Το πιο εύκολο frozen yogurt παγωτό με ζαχαρούχο γάλα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

30 Ιουνίου 2020 13:51
Το πιο εύκολο frozen yogurt παγωτό με ζαχαρούχο γάλα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Ο καιρός "άνοιξε" και η θερμοκρασία ανέβηκε. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα δροσιστικό και λαχταριστό παγωτό; Το Athensmagazine.gr έψαξε λοιπόν και βρήκε για εσάς τη συνταγή για ένα πεντανόστιμο frozen yogurt παγωτό και ζαχαρούχο γάλα. Να είστε σίγουροι πως θα το λατρέψετε και θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά. Αν πάλι προτιμάτε τα αλμυρά, τότε ρίξτε μια ματιά σε αυτή τη συνταγή για τυρόπιτα παραδοσιακή της γιαγιάς που σίγουρα θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας.

Υλικά

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 100γρ. σοκολάτα μαύρη ψιλοκομμένη

παγωτό ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

  • Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Χτυπάτε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα με το γιαούρτι στη δυνατή ταχύτητα ώσπου να πάρετε ένα μίγμα αφράτο και ελαφρά πιο κρεμώδες από το γιαούρτι. Προσέχετε όμως, μη χτυπήσετε περισσότερο τα υλικά σας γιατί το μίγμα θα κόψει.
  • Ρίχνετε τη σοκολάτα στο μπολ με τα υλικά που χτυπήσατε και ανακατεύετε καλά ώσπου αυτά να ομογενοποιηθούν.
  • Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για δύο με τρεις ώρες για να κρυώσει καλά.
  • Αφού το μείγμα κρυώσει καλά, το βάζετε στην παγωτομηχανή και το δουλεύετε μέχρι να πήξει. Το μεταφέρετε σε κατάλληλο δοχείο και το συντηρείτε στην κατάψυξη. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή το μεταφέρετε κατευθείαν στην κατάψυξη, ανακατεύοντας ανά δύο ώρες μια δυο φορές για να μην σχηματιστούν κρύσταλλοι.

Πηγή: Usay.gr

Λαχταριστό κέικ μελιού με ζαχαρούχο γάλα

Τα κέικ είναι ένα αγαπημένο γλύκισμα κι αυτό γιατί μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες. Ακόμη καλύτερο είναι βέβαια όταν το τρως για πρωινό μιας και παραμένει αφράτο ακόμα κι αν δεν έχει βγει εκείνη την ώρα από το φούρνο. Σήμερα λοιπόν σας φέρνουμε μια συνταγή για ένα λαχταριστό κέικ μελιού με ζαχαρούχο γάλα. Πάμε γρήγορα να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής. Κι επειδή ξέρουμε ότι το ζαχαρούχο γάλα είναι ένα αγαπημένο σας υλικό, δείτε εδώ το πιο εντυπωσιακό μωσαϊκό με ζελέ και ζαχαρούχο γάλα!

Υλικά

  • 3 αβγά
  • 150 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλυτζάνια αλεύρι
  • 3 κουταλιές μέλι
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ φιστίκια αράπικα ψημένα, όχι αλατισμένα
  • 1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα

κέικ ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το μέλι να αφρατέψουν.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ενσωματώνουμε.
  • Βάζουμε το μείγμα σε αλευρωμένο και βουτυρωμένο στρόγγυλο ταψί 24 εκατοστών και ψήνουμε στους 180 βαθμούς κάνοντας το τεστ με την οδοντογλυφίδα.
  • Όταν ψηθεί το κέικ το βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει και μετά το κόβουμε σε 2 πάτους.
  • Απλώνουμε σε κάθε κομμάτι το 1/2 από το ζαχαρούχο και ρίχνουμε πάνω φιστίκια, έπειτα βάζουμε το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο και σερβίρουμε.

Πηγή: cookpad.com

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share