Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Η πιο εύκολη και λαχταριστή τυρόπιτα με λίγα υλικά

Δοκιμάστε την!

30 Ιουνίου 2020 10:09
Η πιο εύκολη και λαχταριστή τυρόπιτα με λίγα υλικά

Φτιάξτε την πιο νόστιμη αλλά και γρήγορη τυρόπιτα με λίγα μόνο υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και οικονομική συνταγή που σίγουρα θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Σε περίπτωση που θέλετε μια διαφορετική συνταγή, δείτε εδώ την εκπληκτική μελοτυρόπιτα.

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 1 κούπα λάδι
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κομμάτι φέτα
  • 2 κούπες αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι 25χ25.
  • Χτυπάμε στο χέρι τα αυγά, το λάδι, την τριμμένη φέτα και το αλεύρι.
  • Ρίχνουμε τη ζύμη μας στο ταψί και προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας από επάνω, ώστε να γίνει πιο τραγανή.
  • Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 1 ώρα περίπου.

Λαχταριστή τυρόπιτα με 4 τυριά και σόδα - Εύκολη συνταγή

Φτιάξτε την πιο νόστιμη τυρόπιτα που έχετε φάει ποτέ με τέσσερα τυριά. Πρόκειται για μια απλή και γρήγορη συνταγή που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους στο κυριακάτικο τραπέζι. Σε περίπτωση που δε θέλετε να φτιάξετε τυρόπιτα, δείτε εδώ συνταγή για κοτομακαρονόπιτα.

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 250γρ βούτυρο αγελάδας λιωμένο

Μείγμα τριμμένων τυριών:

  • 300γρ φέτα η λευκό τυρί
  • 300γρ κασέρι η γκούντα
  • 100γρ καπνιστό τυρί
  • 100γρ κεφαλοτύρι
  • Πιπέρι, ρίγανη η λίγο δυόσμο

Μείγμα γιαουρτιού:

  • 200γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτάκι σόδα με ανθρακικό
  • 2 αυγά

Επάλειψη πίτας

  • 1/2 φλιτζάνι εβαπορέ γάλα

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε το βούτυρο και το μοιράζουμε σε δυο μπολ. Το ένα το χρησιμοποιούμε για το βουτύρωμα των φύλλων και το άλλο θα το βάλουμε στο μείγμα του γιαουρτιού.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί 35-36εκ, στρώνουμε 3 φύλλα βουτυρώνοντας τα ένα ένα πεταχτά με ένα πινέλο χωρίς να ακουμπήσουμε το πινέλο πάνω στο φύλλο για να παραμείνει τραγανό.
  • Πασπαλίζουμε με μια στρώση από το μείγμα τυριών, βάζουμε δυο φύλλα τσαλακωτά βουτυρώνοντας τα ένα ένα, μια στρώση μείγμα τυριών, δυο φύλλα βουτυρωμένα τσακαλωτά,τα υπόλοιπα τυριά, κλείνουμε προς τα μέσα τα φύλλα του πάτου που εξέχουν και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα,βουτυρώνοντας ένα ένα και τοποθετώντας τα τσαλακωτά.
  • Χαράζουμε ελαφρώς την πίτα για να κοπούν λίγο μόνο τα πάνω φύλλα.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σόδα,το γιαούρτι, τα αυγά και το βούτυρο που κρατήσαμε για το μείγμα γιαουρτιού και περιχύνουμε την πίτα μας.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω το εβαπορέ και την αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσει και να ρουφήξει το μείγμα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.
  • Βάζουμε την πίτα να ψηθεί στην τελευταία σχάρα του φούρνου για 1 ώρα περίπου.
  • Σημαντικό: Ελέγχουμε αν έχει ροδίσει και από κάτω πριν τη βγάλουμε απ’το φούρνο. Την αφήνουμε για 10′ τουλάχιστον να σταθεί και μετά την κόβουμε σε κομμάτια.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share