Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Βάζετε φρέσκα μυρωδικά στα μπιφτέκια σας; Σταματήστε το αμέσως!

Προσοχή!

19 Ιουνίου 2020 20:37
Βάζετε φρέσκα μυρωδικά στα μπιφτέκια σας; Σταματήστε το αμέσως!

Τα μπιφτέκια μπορεί θεωρητικά να είναι από τα πιο απλά γεύματα που μπορεί να φτιάξει ακόμη και ένας... ερασιτέχνης. Έχουν όμως κι αυτά τα μικρά τους μυστικά και κάποια λάθη που θα πρέπει να αποφύγουμε. Δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε πάπρικα στα μπιφτέκια σας.

Πολλοί είναι εκείνοι που συνηθίζουν εκτός από μπαχαρικά στα μπιφτέκια τους να βάζουν και μυρωδικά όπως δυόσμο ή μαϊντανό. Αυτό όμως είναι ένα μέγιστο λάθος που μπορείτε να κάνετε! Ο λόγος;

Αν θέλετε να διατηρήσετε την κουζίνα και τη μαγειρική σας παραδοσιακή τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πως τέτοιου είδους μυρωδικά κανονικά χρησιμοποιούνται στους κεφτέδες, μια "παραλλαγή" των μπιφτεκιών σε μια πιο... βαριά εκδοχή τους με περισσότερα μπαχαρικά και κυρίως περισσότερο... λάδι!

Κάντε μια λακούβα στη μέση απ' τα μπιφτέκια σας πριν τα ψήσετε - Θα ενθουσιαστείτε με το αποτέλεσμα!

Τα μπιφτέκια και τα burger είναι ένα φαγητό ιδιαίτερα αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους και είναι ένα από τα πιο απλά και νόστιμα φαγητά που μπορεί να φτιάξει ακόμη και ένα εργένης. Κι όμως, όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται ακόμη και σε ένα τέτοιο φαγητό μπορεί να κάνουμε λάθη, για παράδειγμα, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε αυγό στα μπιφτέκια σας. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια μικρά μυστικά που μπορούν να απογειώσουν το γεύμα σας κι ένα τέτοιο θα σας δείξουμε και σήμερα.

Το καλοκαίρι ενδείκνυται για μπαρμπεκιού και ψήσιμο στη σχάρα, τι μπορείτε όμως να κάνετε για να βγουν πιο ζουμερά και γευστικά τα μπιφτέκια σας; Εάν πρόκειται να ψήσετε μπιφτέκια για μπέργκερ, κάνετε μια λακούβα στο κέντρο.

Αυτό θα μειώσει το χρόνο μαγειρέματος και θα τα κάνει έξτρα ζουμερά και γευστικά βοηθώντας τα κατά το "χτίσιμο" του μπέργκερ να απορροφήσει καλύτερα τη σως που θα επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε να φτιάξετε μπέργκερ ακολουθήστε αυτό το μικρό μυστικό και θα μας ευγνωμονείτε.

Βάλτε στα μπιφτέκια σας μουστάρδα και βαλσάμικο ξύδι - Δεν θα τα ξαναφτιάξετε με άλλο τρόπο

Πόσα και πόσα μυστικά δεν έχουμε ακούσει που μας υπόσχονται τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια; Όσο κι αν δοκιμάσουμε πάντα θα θέλουμε να μάθουμε ένα ακόμη. Και αυτό ακριβώς θα σας δείξουμε σήμερα, ένα ακόμη μυστικό για τα πιο τέλεια και γευστικά μπιφτέκια.

Το ψωμί προσδίδει μια υγρασία στα μπιφτέκια μας και τα κάνει πιο ζουμερά η αλήθεια είναι, μα πώς θα γίνει τα κάνουμε έξτρα γευστικά και πιο υγιεινά; Τρόποι για να απογειώσεις τη γεύση ενός τέτοιου φαγητού είναι πάμπολλοι, για παράδειγμα, δείτε εδώ το μυστικό με την κρέμα γάλακτος. Σκεφτήκατε ποτέ να προσθέσετε στον κιμά σας μουστάρδα και βαλσάμικο ξύδι;

Κατά αυτόν τον τρόπο θα δώσετε μια έξτρα πικάντικη γεύση στα μπιφτέκια σας και παράλληλα θα γίνουν σούπερ αφράτα και ζουμερά. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε να μαγειρέψετε μπιφτέκια δοκιμάστε αυτό το μικρό tip και θα μας θυμηθείτε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share