Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Γλυκό με ζαχαρούχο γάλα και γλάσο λεμονιού - Λαχταριστή και εύκολη συνταγή

Θα λατρέψετε το συγκεκριμένο γλυκό!

11 Ιουνίου 2020 08:59
Γλυκό με ζαχαρούχο γάλα και γλάσο λεμονιού - Λαχταριστή και εύκολη συνταγή

Φτιάξτε μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο γλυκό, με βάση μπισκότων, ινδοκάρυδου και ζαχαρούχου γάλακτος, περιχυμένο με γλάσο λεμονιού. Μια λαχταριστή και εύκολη συνταγή που θα λατρέψετε. Αν δε σας αρέσει το γλάσο λεμονιού, δείτε εδώ ένα γλυκό με σοκολάτα.

Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 1 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
  • 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

Για το γλάσο λεμονιού:

  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 20 γρ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 1/2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  • Βουτυρώνετε και στρώνετε καλά με χαρτί ψησίματος, ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων βάσης 15 x 25 εκ. και βάθους 3 εκ. περίπου.
  • Φροντίστε το χαρτί ψησίματος να προεξέχει περιμετρικά για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό.

Για το λεμονογλυκό ινδοκάρυδου:

  • Τοποθετείτε το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και τα σιγοβράζετε σε μέτρια θερμοκρασία, για 5 περίπου λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κατεβάζετε το μείγμα από τη φωτιά.
  • Θρυμματίζετε στο multi, σε σκόνη, τα μπισκότα. Τα μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε το ινδοκάρυδο και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε.
  • Προσθέτετε και το ζεστό μείγμα βουτύρου-γάλακτος και τα ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  • Ρίχνετε το μείγμα στο πυρέξ, ισιώνετε την επιφάνεια και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει 1 1/2 ώρα περίπου.

Για το γλάσο λεμονιού:

  • Κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ, προσθέτετε το βούτυρο και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά.
  • Απλώστε το γλάσο πάνω στο κρύο γλυκό. Το αφήνετε να “σταθεί” για 30 λ σε θερμοκρασία δωματίου, το κόβετε σε 12 κομμάτια και σερβίρετε.

Δροσερό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα κι άλλα 3 υλικά

Φτιάξτε, σήμερα κιόλας, γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και άλλα τρία υλικά. Είναι δροσερό αλλά και... λαχταριστό, ενώ η εκτέλεση της συνταγής είναι πανεύκολη και γρήγορη. Είμαστε σίγουροι, ότι θα το λατρέψετε. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε να φτιάξετε γλυκό κατάψυξης, δείτε εδώ μια τρομερή συνταγή.

Υλικά

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτί σαντιγί
  • 1 - 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ (ανάλογα το σκεύος που θα το φτιάξετε)
  • λίγο γάλα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ για 10 λεπτά περίπου το ζαχαρούχο γάλα με την σαντιγί μέχρι να γίνει κρέμα.
  • Βουτάμε τα μπισκότα μας στο γάλα να μαλακώσουν λίγο και τα στρώνουμε στην πιατέλα μας.
  • Βάζουμε μία στρώση κρέμας και μετά άλλη μία στρώση μπισκότων και μετά πάλι κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε από πάνω με τρούφα,ξηρούς καρπούς και φρούτα.
  • Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share