Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

Το γλυκό της γιαγιάς με μπισκότα και ζαχαρούχο γάλα - Έτοιμο σε 15 λεπτά

Λαχταριστό!

2 Ιουνίου 2020 09:17
Το γλυκό της γιαγιάς με μπισκότα και ζαχαρούχο γάλα - Έτοιμο σε 15 λεπτά
Αρθρογράφος: Σοφία Φυρογένη
ΣΟΦΙΑ ΦΥΡΟΓΕΝΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Το Athensmagazine.gr σας έχει μία από τις πιο νόστιμες συνταγές για γλυκό. Πρόκειται για ένα τέλειο μπισκοτογλυκό με ζαχαρούχο γάλα που είναι έτοιμο σε 15 λεπτά. Είμαστε σίγουροι, πως αυτή τη συνταγή θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε κάτι πιο ανάλαφρο, δείτε εδώ ένα γλυκό με μπανάνες.

Υλικά

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 5 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 1 ποτήρι νερό
  • 3-4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι - μπερ
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης χτυπημένη σε σαντιγί
  • 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • τρούφα ή σταγόνες σοκολάτας για γαρνίρισμα

εύκολη συνταγή για γλυκό

Εκτέλεση

  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο χέρι ή στο multi, προσέχοντας να μη γίνουν σκόνη.
  • Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε το βούτυρο και τα κομματάκια σοκολάτας να λιώσουν, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Διαλύουμε σε λίγο γάλα το κορν φλάουερ και το προσθέτουμε ανακατεύοντας για ακόμα.
  • Προσθέτουμε το γάλα, το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα.
  • Μόλις πήξει, κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Τοποθετούμε το μείγμα μας σε τσέρκι πάνω σε λαδόκολλα ή σε ταψάκι 24 εκ. περίπου, το ισιώνουμε και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώνει.
  • Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί.
  • Προσθέτουμε και το 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα, χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1΄ ακόμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  • Βάζουμε τη σαντιγί μας πάνω στο σοκολατένιο μείγμα, το ισιώνουμε με μια μαρίζ ή με την ανάποδη ενός κουταλιού.

Δείτε επίσης δροσερό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα κι άλλα 3 υλικά

Φτιάξτε, σήμερα κιόλας, γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και άλλα τρία υλικά. Είναι δροσερό αλλά και... λαχταριστό, ενώ η εκτέλεση της συνταγής είναι πανεύκολη και γρήγορη. Είμαστε σίγουροι, ότι θα το λατρέψετε. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε να φτιάξετε γλυκό κατάψυξης, δείτε εδώ μια τρομερή συνταγή.

Υλικά

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτί σαντιγί
  • 1 - 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ (ανάλογα το σκεύος που θα το φτιάξετε)
  • λίγο γάλα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ για 10 λεπτά περίπου το ζαχαρούχο γάλα με την σαντιγί μέχρι να γίνει κρέμα.
  • Βουτάμε τα μπισκότα μας στο γάλα να μαλακώσουν λίγο και τα στρώνουμε στην πιατέλα μας.
  • Βάζουμε μία στρώση κρέμας και μετά άλλη μία στρώση μπισκότων και μετά πάλι κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε από πάνω με τρούφα,ξηρούς καρπούς και φρούτα.
  • Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share