Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Μακαρόνια έτοιμα σε.. 60 δεύτερα; Έτσι θα το καταφέρεις

Αδιανόητο

31 Μαΐου 2020 15:42
Μακαρόνια έτοιμα σε.. 60 δεύτερα; Έτσι θα το καταφέρεις

Θέλετε να μαγειρέψετε αλλά δεν έχετε χρόνο; Με αυτόν τον τρόπο θα φτιάξετε μακαρόνια πιο γρήγορα από ποτέ. Θα σας λύσει τα χέρια, όσο περίεργο και αν ακούγεται.

Εκτός από το μυστικό για να μαγειρεύετε πιο γευστικά τα μακαρόνια και τα ζυμαρικά σας, έχουμε και αυτό για είναι έτοιμα στο λεπτό. Πάρε μία σακούλα από αυτές που σφραγίζονται καλά και βάλε μέσα τα μακαρόνια που θέλεις να μαγειρέψεις την επόμενη μέρα. Γέμισε ένα μπολ με νερό και βούτηξε μέσα τη σακούλα με τα μακαρόνια για μερικές ώρες ή όλη τη νύχτα.

Την επόμενη μέρα που θα θέλεις να μαγειρέψεις τα μακαρόνια το μόνο που θα χρειαστεί θα είναι να ζεστάνεις νερό σε μία κατσαρόλα και να βάλεις μέσα τα μακαρόνια σου για 60 δευτερόλεπτα. Επίσης μπορείς κατευθείαν να τα ρίξεις στο κατσαρολάκι που έχεις βράσει την σάλτσα σου, να τα ανακατέψεις μαζί με τη σάλτσα και είναι έτοιμα.

Μην ξαναπετάξετε το νερό από τα βρασμένα μακαρόνια - Μπορείτε να φτιάξετε μέχρι και πίτσα

Το νερό στο οποίο έχουμε βράσει τα μακαρόνια μας είναι κυριολεκτικά υγρός "χρυσός", αφού είναι γεμάτο άμυλο, πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Έχει μάλιστα πολλαπλές χρήσεις, τις οποίες όλοι πρέπει να γνωρίζουμε!

Εκτός λοιπόν από το να απολαμβάνετε τα μακαρόνια σας, επωφεληθείτε και από το νερό τους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στο μαγείρεμα φασολιών, όσο και στην παρασκευή μιας πίτσας!

Για ζύμη ψωμιού και πίτσας

Όλες οι ζύμες χρειάζονται λίγο νερό με μια πρέζα αλατιού και νερό των ζυμαρικών είναι ιδανικό. Απλά χρησιμοποιήστε όσο χρειάζεται για τη ζύμη. Ομοίως, χρησιμοποιήστε το για να κάνετε ζωμούς ή σούπες. Η γεύση τους θα εκτοξευτεί! Είναι καλό και για να βράσετε λαχανικά.

Το νόστιμο μυστικό για τρομερά μακαρόνια του γέροντα Ευδόκιμου!

Απλούστερη μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτα και πιο νόστιμη δεν μπορεί να υπάρξει από αυτή που μας μαγείρεψε ο γέροντας Ευδόκιμος* στην αυλή του ρακάδικου Σκάντζα της Κηφισιάς. Φτιάχνει τη σάλτσα με χυμό ντομάτας, δεν βάζει κρεμμύδι, μόνο σκόρδο και την δένει με αλεύρι! Μάλιστα μπορείτε να δείτε στο Athensmagazine.gr και πως θα την σερβίρετε σαν να είστε επαγγελματίες.

Υλικά

1 κιλό μακαρόνια 2 ποτήρια του νερού χυμός ντομάτας 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι 1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι ζάχαρη λίγη 1 κλωνάρι βασιλικό 1 κουταλιά της σούπας ξύδι τυρί τριμμένο!

Ρίχνουμε το σκόρδο σε καυτό λάδι να ροδίσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε / Όταν καβουρντιστεί. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά κι αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε σε ταψί με ωμό ελαιόλαδο. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τριμμένο τυρί και σάλτσα.

Μετά τις επιτυχημένες εκδηλώσεις στην Άνδρο και στη Σίφνο, ο Καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης Ευδόκιμος Φραγκουλάκης παρουσίασε το βιβλίο του «Μαγειρεύοντας με τον γέροντα Ευδόκιμο» στο ρακάδικο Σκάντζα της Κηφισιάς. Πολύ αγαπητός σε όσους τον γνωρίζουν, ο γέροντας Ευδόκιμος είναι γνωστός επίσης για το έργο του στην Ιερά Μονή Παναχράντου Άνδρου, στην οποία θα προσφερθεί το σύνολο των εσόδων από την πώληση του βιβλίου του.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share