Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γέμισε μια λεκάνη με νερό από μακαρόνια κι έριξε μέσα φασόλια - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Ευφυέστατο!

21 Μαΐου 2020 09:01
Γέμισε μια λεκάνη με νερό από μακαρόνια κι έριξε μέσα φασόλια - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Όλοι ξέρουμε πως όλα τα όσπρια πριν μαγειρευτούν πρέπει να μουλιάσουν για αρκετές ώρες σε νερό για να μαλακώσουν να βράσουν πιο εύκολα και να "χυλώσουν" καλύτερα. Τι θα λέγατε αν σας προτείναμε ένα κόλπο που θα σας γλίτωνε αρκετό χρόνο και θα έκανε τα όσπρια σας πιο νόστιμα και θρεπτικά;

Το κόλπο κρύβεται στο νερό από τα μακαρόνια. Ναι, μην παραξενεύεστε, εξάλλου αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το νερό που έχουμε βράσει μακαρόνια μας φαίνεται χρήσιμο, δείτε εδώ πόσο θαυματουργό μπορεί να φανεί σε θέματα ομορφιάς και συγκεκριμένα για τα πόδια σας.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα φτιάξετε μια γευστική μακαρονάδα κρατήστε το νερό για να μουλιάσετε τα όσπρια σας. Θα δείτε πως θα είναι έτοιμα σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα και θα δώσουν μια έξτρα γεύση στο γεύμα σας.

Προσοχή: Βάλτε οπωσδήποτε αλάτι στα μακαρόνια - Είναι αναγκαίο γιατί...

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι, που επιχειρούν να μειώσουν την ποσότητα νατρίου, ιδιαίτερα με την χρήση του αλατιού, ώστε να αποφύγουν προβλήματα υγείας. Ωστόσο, στην περίπτωση των μακαρονιών πρέπει να γίνει εξαίρεση για έναν απλούστατο λόγο. Ποιος είναι αυτός;

Κάποιοι σεφ λένε πως το νερό που χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα θα πρέπει να είναι τόσο αλμυρό όσο το θαλασσινό. Αυτό σίγουρα είναι μια υπερβολή, αλλά σίγουρα τα ζυμαρικά χρειάζονται λίγο παραπάνω αλάτι από αυτό που λέμε "στη μύτη".

Τα ίδια τα ζυμαρικά, μάλιστα, δεν απορροφούν όλο το αλάτι που ρίχνουμε στο νερό. Εξάλλου ο λόγος που το προσθέτουμε δεν είναι τόσο για νοστιμιά όσο για να "σκληρύνει" κατά κάποιο τρόπο η επιφάνεια των μακαρονιών, ενώ το αλάτι βοηθά ιδιαίτερα στο μαγείρεμα των noodles. Συμβουλή: Αφού βράσει το νερό -περίπου πέντε λίτρα πάντα σε μεγάλη κατσαρόλα- προσθέστε ένα με δυο κουταλάκια αλάτι. Κι επειδή εμείς θέλουμε, να ξέρετε όλα τα μυστικά, δείτε εδώ το λάθος που κάνετε όταν βράζετε τα μακαρόνια.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share