Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Μακαρόνια: Έτσι θα τα σερβίρεις σαν επαγγελματίας και θα τρελάνεις τους πάντες

Δες εδώ τον τρόπο

28 Μαΐου 2020 13:37
Μακαρόνια: Έτσι θα τα σερβίρεις σαν επαγγελματίας και θα τρελάνεις τους πάντες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μακαρόνια είναι ένα αγαπημένο μας φαγητό και όλοι ψάχνουμε έναν τρόπο να τα σερβίρουμε με τον τέλειο τρόπο. Στο Athensmagazine.gr, συνεπώς, σου παρουσιάζουμε τον ιδανικό τρόπο να τα σερβίρεις, μοιάζοντας σαν επαγγελματίας και τρελαίνοντας τους πάντες, ενώ μια άλλη εξαιρετική ιδέα είναι να βάλεις ξύσμα λεμονιού.

Ο Executive Chef της Barilla στην Αυστραλία Αντρεα Τρατσέρο, με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρία, αποκάλυψε στο Australian Open της Barilla μια πολύ εύκολη μέθοδο να σερβίρεις τα μακαρόνια σαν επαγγελματίας σεφ σε ένα γνήσιο ιταλικό εστιατόριο.

Θα χρειαστείς μάλιστα μόλις δύο κουζινικά σκεύη:

- Mια κουτάλα
- Kαι ένα πιρούνι για μπάρμπεκιου.

Ξεκινάς περιστρέφοντας μια μερίδα μακαρόνια με το πιρούνι μέσα στην κουτάλα. «Απλά παίρνετε το πιρούνι και τη σωστή μερίδα από μακαρόνια. Μη παίρνετε πολλά μακαρόνια επειδή θα πέσουν», εξηγεί ο ίδιος.

Συνεχίζεις περιστρέφοντας τα μακαρόνια μέσα στην κουτάλα. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει «στρίβετε, στρίβετε, στρίβετε» μέχρι να δημιουργήσουμε ένα μικρό πύργο από μακαρόνια.

Ο Τρατσέρο στη συνέχεια συμβουλεύει να «σπρώξουμε» τα μακαρόνια από την κουτάλα ενώ τα κρατάμε ακόμα ενωμένα με το πιρούνι.

Τέλος, απομακρύνουμε απαλά το πιρούνι από τα μακαρόνια, ώστε να διατηρήσουμε το πυργάκι τους.

«Αυτό είναι και το δύσκολο κομμάτι», υπογραμμίζει.

Βούτηξε στο νερό από τα μακαρόνια τις λερωμένες κούπες της - Μόλις δείτε το λόγο θα εκπλαγείτε!

Το πλύσιμο των πιάτων για τον περισσότερο κόσμο είναι μια διαδικασία βαρετή και κουραστική γι΄αυτό και η συνηθέστερη κίνηση για να γλιτώσουμε χρόνο και να μην ταλαιπωρηθούμε με το τρίψιμο είναι να μουλιάζουμε τα πιάτα και τα ποτήρια μας σε ζεστό νερό. Αυτά μέχρι χθες, από σήμερα τα δεδομένα αλλάζουν αφού το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς το κορυφαίο κόλπο για να κάνετε τη ζωή σας και τη βασανιστική διαδικασία του πλυσίματος των πιάτων λίγο πιο απλή.

Την επόμενη φορά που θα φτιάξεις μακαρόνια και θα χύσεις το νερό στο νεροχύτη απλά κλείσε την τάπα. Ο λόγος; Το ζεστό νερό από τα μακαρόνια είναι αυτό που θα σου λύσει τα χέρια και θα παράλληλα θα σου κάνει οικονομία στο απορρυπαντικό.

Το άμυλο διαλύει τη βρωμιά και ενεργεί ως φυσικός καθαριστικός παράγοντας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να αφήσεις τα πιάτα να μουλιάσουν λίγο μέσα σε αυτό. Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό μέρος που μπορείς να αξιοποιήσεις το νερό από τα μακαρόνια σου, δες εδώ τι θα συμβεί αν μέσα στο νερό ρίξεις φασόλια.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share