Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Μην ξαναπετάξετε το νερό από τα βρασμένα μακαρόνια - Μπορείτε να φτιάξετε μέχρι και πίτσα

Απίστευτο και όμως αληθινό

30 Μαΐου 2020 16:45
Μην ξαναπετάξετε το νερό από τα βρασμένα μακαρόνια - Μπορείτε να φτιάξετε μέχρι και πίτσα

Το νερό στο οποίο έχουμε βράσει τα μακαρόνια μας είναι κυριολεκτικά υγρός "χρυσός", αφού είναι γεμάτο άμυλο, πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Έχει μάλιστα πολλαπλές χρήσεις, τις οποίες όλοι πρέπει να γνωρίζουμε!

Εκτός λοιπόν από το να απολαμβάνετε τα μακαρόνια σας, επωφεληθείτε και από το νερό τους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στο μαγείρεμα φασολιών, όσο και στην παρασκευή μιας πίτσας!

Για ζύμη ψωμιού και πίτσας

Όλες οι ζύμες χρειάζονται λίγο νερό με μια πρέζα αλατιού και νερό των ζυμαρικών είναι ιδανικό. Απλά χρησιμοποιήστε όσο χρειάζεται για τη ζύμη. Ομοίως, χρησιμοποιήστε το για να κάνετε ζωμούς ή σούπες. Η γεύση τους θα εκτοξευτεί! Είναι καλό και για να βράσετε λαχανικά.

Το νόστιμο μυστικό για τρομερά μακαρόνια του γέροντα Ευδόκιμου!

Απλούστερη μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτα και πιο νόστιμη δεν μπορεί να υπάρξει από αυτή που μας μαγείρεψε ο γέροντας Ευδόκιμος* στην αυλή του ρακάδικου Σκάντζα της Κηφισιάς. Φτιάχνει τη σάλτσα με χυμό ντομάτας, δεν βάζει κρεμμύδι, μόνο σκόρδο και την δένει με αλεύρι! Μάλιστα μπορείτε να δείτε στο Athensmagazine.gr και πως θα την σερβίρετε σαν να είστε επαγγελματίες.

Υλικά

1 κιλό μακαρόνια 2 ποτήρια του νερού χυμός ντομάτας 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι 1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι ζάχαρη λίγη 1 κλωνάρι βασιλικό 1 κουταλιά της σούπας ξύδι τυρί τριμμένο!

Ρίχνουμε το σκόρδο σε καυτό λάδι να ροδίσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε / Όταν καβουρντιστεί. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά κι αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε σε ταψί με ωμό ελαιόλαδο. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τριμμένο τυρί και σάλτσα.

Μετά τις επιτυχημένες εκδηλώσεις στην Άνδρο και στη Σίφνο, ο Καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης Ευδόκιμος Φραγκουλάκης παρουσίασε το βιβλίο του «Μαγειρεύοντας με τον γέροντα Ευδόκιμο» στο ρακάδικο Σκάντζα της Κηφισιάς. Πολύ αγαπητός σε όσους τον γνωρίζουν, ο γέροντας Ευδόκιμος είναι γνωστός επίσης για το έργο του στην Ιερά Μονή Παναχράντου Άνδρου, στην οποία θα προσφερθεί το σύνολο των εσόδων από την πώληση του βιβλίου του.

Σας αρέσουν τα μακαρόνια; Το απόλυτο κόλπο για να μειώσετε τις θερμίδες

Τα μακαρόνια είναι ένα νόστιμο και γρήγορο πιάτο που δύσκολα μπορεί κανείς ν' αντισταθεί. Πολλοί, ωστόσο, τα αποφεύγουν γιατί φοβούνται μην πάρουν κιλά.

Yπάρχει ένας εύκολος και ανέξοδος τρόπος να απολαύσουμε τα ζυμαρικά χωρίς να ανησυχούμε για τις θερμίδες τους. Ωστόσο, μία 34χρονη μητέρα 5 παιδιών έχασε 30 κιλά χωρίς να στερηθεί το ψωμί και τα μακαρόνια

Όπως όλοι οι υδατάνθρακες, έτσι και αυτοί που προέρχονται από τα ζυμαρικά διασπώνται από το πεπτικό σύστημα και στη συνέχεια απορροφώνται από τον οργανισμό ως απλά σάκχαρα, με αποτέλεσμα να αυξάνουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Ως αντίδραση στην αύξηση αυτή, ο οργανισμός παράγει μαζικά ινσουλίνη ώστε να ρυθμιστούν τα επίπεδα γλυκόζης. Οι απότομες αυξομειώσεις στα επίπεδα γλυκόζης πυροδοτούν κρίσεις πείνας και λιγούρας, ακόμη κι αν έχει περάσει λίγη ώρα από τη στιγμή που καταναλώσαμε το τελευταίο μας γεύμα. Τροφές που επιδρούν κατ’ αυτόν τον τρόπο στον οργανισμό είναι τα γλυκά και κάθε είδους αρτοποιήματα, τα ζυμαρικά, οι πατάτες, το ρύζι και το ψωμί. Για το λόγο αυτό, οι διατροφολόγοι συνιστούν την κατανάλωση τροφών με μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, συστατικό που προωθεί την αύξηση και επακόλουθη μείωση στα επίπεδα γλυκόζης με πολύ πιο αργό ρυθμό απ’ ό,τι οι υδατάνθρακες.

Για τα πρακτικά, θα πρέπει φυσικά να αναφέρουμε ότι μπορείτε να επιλέξετε τα μακαρόνια ολικής άλεσης, το καστανό ρύζι και το μαύρο ψωμί σε αντιδιαστολή με τα αντίστοιχα λευκά (επεξεργασμένα) προϊόντα, καθώς τα πρώτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share