Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

Προσοχή: Αυτό είναι το πιο ολέθριο λάθος που κάνετε όταν ψήνετε μπιφτέκι

Δώστε βάση

29 Μαΐου 2020 12:20
Προσοχή: Αυτό είναι το πιο ολέθριο λάθος που κάνετε όταν ψήνετε μπιφτέκι
Αρθρογράφος: Ραφαήλ Αλαγάς
ΡΑΦΑΗΛ ΑΛΑΓΑΣ

Follow us on Google News

Το μπιφτέκι είναι ένα αγαπημένο γεύμα για πολλούς, αλλά πρέπει πάντα δείχνουμε προσοχή στο ψήσιμό του και στο Athensmagazine.gr θα σας παρουσιάσουμε το πιο ολέθριο λάθος, που κάνετε, όταν το μαγειρεύετε.

Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας Burgers & Beer, Τζο Ισιντόρι, αποκάλυψε πως το μυστικό για ένα τέλειο μπέργκερ είναι στο μπιφτέκι. Ωστόσο, ο ίδιος δεν μίλησε μόνο για τον τρόπο ψησίματος, αλλά και για μία κίνηση που κάνουν οι περισσότεροι και είναι λάθος, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε το όφελος του να αντικαταστήσετε το ψωμί στα μπιφτέκια με τριμμένο παξιμάδι.

«Μην ψήνετε στο γκριλ στο μπιφτέκι. Τηγανίστε το καλύτερο σε ένα μαντεμένιο τηγάνι και κυρίως ποτέ μην το πατάτε με το χέρι σας ή με ένα κουτάλι την ώρα που αυτό ψήνετε» ανέφερε ο επιχειρηματίας.

Αυτό είναι το πιο ολέθριο λάθος που κάνετε όταν ψήνετε μπιφτέκι

Οσο για το τι κρέας να αγοράσεις, ο Τζο Ισιντόρι συνιστά το άπαχο μοσχαρίσιο κρέας για τα σπιτικά μπιφτέκια.

«Το πιο σημαντικό είναι να μην πλάθεις τεράστια τα μπέργκερ γιατί όσο πιο μικρά, τόσο και πιο ζουμερά θα είναι», ανέφερε ο Τζο.

Σχετικά με το ψήσιμο, ο ίδιος αναφέρει πως δεν χρειάζεται να παιδευτείς πάνω από το τηγάνι, καθώς 4-5 λεπτά από την μία πλευρά και άλλο τόσο από την άλλη είναι ο σωστός χρόνος για το μπιφτέκι σου. Τέλος μην ξεχνάς πάλι, πως καλό θα ήταν να μην «ζουλάς» το κρέας όσο αυτό ψήνεται.

Τι περιέχει, λοιπόν, σύμφωνα με τον Τζο το τέλειο μπέργκερ; Ψωμί, μπιφτέκι, δύο φέτες κίτρινο τυρί, μαρούλι, ντομάτα, φρέσκο κρεμμύδι και από πάνω την σάλτσα που φτιάχνει στο μαγαζί του (την οποία δεν αποκάλυψε).

Το μυστικό για το τέλειο μπιφτέκι που μόνο λίγοι ξέρουν

Από τα πρώτα φαγητά που αποπειράθηκες να φτιάξεις και πέτυχε. Μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες, μία από τις αγαπημένες συνταγές. Πρέπει να εξελίξεις την τέχνη και να τελειοποιήσεις το αποτέλεσμα. Υπάρχουν μερικά μυστικά για να γίνουν τα μπιφτέκια ζουμερά και αφράτα.

Μπαγιάτικο ψωμί

ψωμί αφράτα

Το ψωμί βοηθάει στο να αποκτήσει συνοχή το μείγμα και να μη διαλυθεί κατά το πλάσιμο και κυρίως κατά το ψήσιμο. Το μυστικό είναι να χρησιμοποιήσεις μπαγιάτικο που είναι αρκετά αφυδατωμένο. Το μουλιάζεις σε νερό και μετά πολύ εύκολα μπορείς να το τρίψεις με τα χέρια.

Ελαιόλαδο στο ζύμωμα

ελαιόλαδο αφράτα μπιφτέκια

Φοράς γάντια για να πλάσεις τα μπιφτέκια και κάνεις πολύ καλά, ωστόσο μπορείς να βρέχεις τα χέρια σου με ελαιόλαδο κατά το πλάσιμο. Και δε θα κολλήσει το μείγμα και όταν ψηθεί θα γίνει ιδιαίτερα ζουμερό. Λειτουργεί και με μπίρα.

Ξύδι

Ξύδι μπιφτέκια αφράτα

Το ξύδι βοηθάει και στο να αφρατέψει ο κιμάς. Προσοχή στην ποσότητα. 1 κουταλιά της σούπας ξύδι ανά 1/2 κιλό κιμά, είναι ιδανική.

Αντικαταστήστε το ψωμί στα μπιφτέκια με τριμμένο παξιμάδι - Δεν θα τα ξαναφάτε αλλιώς!

Πόσα και πόσα μυστικά δεν έχουμε ακούσει που μας υπόσχονται τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια; Όσο κι αν δοκιμάσουμε πάντα θα θέλουμε να μάθουμε ένα ακόμη. Και αυτό ακριβώς θα σας δείξουμε σήμερα, ένα ακόμη μυστικό για τα πιο τέλεια και γευστικά μπιφτέκια.

Το ψωμί προσδίδει μια υγρασία στα μπιφτέκια μας και τα κάνει πιο ζουμερά η αλήθεια είναι, μα πώς θα γίνει τα κάνουμε έξτρα γευστικά και πιο υγιεινά; Τρόποι για να απογειώσεις τη γεύση ενός τέτοιου φαγητού είναι πάμπολλοι, για παράδειγμα, δείτε εδώ το μυστικό με τη μουστάρδα. Σκεφτήκατε ποτέ να αντικαταστήσετε το ψωμί με τριμμένο παξιμάδι;

μπιφτέκια παξιμάδι

Κατά αυτόν τον τρόπο θα κάνετε τα μπιφτέκια σας πιο "συμπαγή" αλλά μέσα θα είναι έξτρα ζουμερά αφού το παξιμάδι θα έχει "φυλακίσει" την υγρασία όλων των υπόλοιπων υλικών. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε να μαγειρέψετε μπιφτέκια δοκιμάστε αυτό το μικρό tip και θα μας θυμηθείτε.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share