Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

Βάλτε στα μπιφτέκια σας ένα κουταλάκι μουστάρδα - Δεν θα τα ξαναφτιάξετε με άλλο τρόπο

Δοκιμάστε το!

24 Μαΐου 2020 08:03
Βάλτε στα μπιφτέκια σας ένα κουταλάκι μουστάρδα - Δεν θα τα ξαναφτιάξετε με άλλο τρόπο
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Τα μπιφτέκια είναι ένα φαγητό απλό, νόστιμο και υγιεινό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Όσες φορές κι αν τα φτιάξουμε πάντα θα θέλουμε να πειραματιζόμαστε και να ψάχνουμε μικρά μυστικά για να απογειώσουμε τη γεύση τους. Μετά το μυστικό με το ούζο, το Athensmagazine.gr σας φέρνει ένα ακόμη tip για να απογειώσετε τα μπιφτέκια σας και να τα κάνετε ακόμη πιο αφράτα.

Ποιο είναι όμως το μαγικό υλικό για μια πιο.. πιπεράτη γεύση; Η μουστάρδα! Πλέον, μουστάρδες στο εμπόριο κυκλοφορούν πάρα πολλές πέραν της κλασσικής, είτε πιο καυτερή και πικάντικη, είτε με κάποιο γλυκό συστατικό μέσα όπως μέλι ή πορτοκάλι.

μπιφτέκια μουστάρδα

Διαλέξτε αυτή που εσείς προτιμάτε και πριν πλάσετε τα μπιφτέκια σας προσθέστε στον κιμά σας λίγη από τη μουστάρδα της αρεσκείας σας. Προσοχή! Μην το παρακάνετε γιατί μετά τα μπιφτέκια σας θα έχουν πιο υγρή σύσταση, δεν θα μπορούν να "σταθούν" καλά και κατά το ψήσιμο μπορεί να διαλυθούν.

Βάζετε ωμό κρεμμύδι στα μπιφτέκια σας; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Κατά καιρούς ακούμε και διαβάζουμε διάφορα μυστικά για πιο αφράτα και πιο νόστιμα μπιφτέκια, είναι όμως τόσο έγκυρα όλα και θα έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα αν τα ακολουθήσουμε; Όσον αφορά το ψήσιμο ακούγονται πολλά, όμως καλύτερα να δείτε εδώ τι πρέπει να προσέξετε σχετικά με το ψήσιμο στη σχάρα.

Ένα από τα βασικότερα υλικά που χρησιμοποιείται για την παρασκευή των μπιφτεκιών είναι το κρεμμύδι. Συνήθως το κρεμμύδι είτε ψιλοκόβεται, είτε περνιέται από κάποιο τρίφτη.

μπιφτέκια κρεμμύδι

Ναι, είναι σωστή η χρήση του κατά αυτόν τον τρόπο, όμως μπορείτε να κάνετε μια μικρή αλλαγή και να απογειώσετε το γεύμα σας. Ποια είναι αυτή; Σταματήστε να βάζετε ωμό το κρεμμύδι στον κιμά σας και περάστε το για λίγο από το τηγάνι μέχρι να μαλακώσει λίγο. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε να φτιάξετε μπιφτέκια δοκιμάστε το μικρό αυτό μυστικό με το κρεμμύδι και θα μας θυμηθείτε!

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share