Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Προσθέστε στα μπιφτέκια σας ένα σφηνάκι ούζο - Δεν θα τα ξαναφάτε διαφορετικά

Το κόλπο που αγνοούσατε!

21 Μαΐου 2020 08:37
Προσθέστε στα μπιφτέκια σας ένα σφηνάκι ούζο - Δεν θα τα ξαναφάτε διαφορετικά

Πόσες και πόσες εναλλακτικές και μυστικά δεν έχουμε ακούσει που υπόσχονται να απογειώσουν την γεύση από τα μπιφτέκια μας και να τα κάνουν αφράτα και ζουμερά; Οι απόψεις διίστανται και ο καθένας ακολουθεί τα δικά του μυστικά κι αυτά που του έμαθαν οι γιαγιάδες τους. Εμείς σου βρήκαμε ένα ακόμη κόλπο δοκιμασμένο και βέβαιο για την επιτυχία.

Ποιο είναι αυτό; Η προσθήκη λίγου ούζου στον κιμά για τα μπιφτέκια σας. Αυτό όμως, δεν είναι το μοναδικό υλικό που μέχρι πρότινος αγνοούσαμε το λόγο που πρέπει να το χρησιμοποιούμε στα μπιφτέκια μας. Δείτε εδώ για ποιο λόγο πρέπει να βάζετε λίγο γάλα.

Ο γλυκάνισος που περιέχει το ούζο θα δώσει μια άλλη νότα στα μπιφτέκια σας και το αλκοόλ είναι αυτό που θα κάνει τις ίνες τους κρέατος να μαλακώσουν με αποτέλεσμα τα μπιφτέκια σας να βγουν έξτρα αφράτα και ζουμερά. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε να φάτε ένα πεντανόστιμο μπιφτέκι, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.

Αυτή η συνταγή θα σε κάνει να τρως μπιφτέκια κάθε μέρα - Δοκιμάστε τα

Αυτή η συνταγή με τα μπιφτέκια θα σας ξετρελάνει, και θα τρώτε καθημερινά από εδώ και πέρα. Δοκιμάστε τα και θα μας θυμηθείτε.

Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να φτιάξετε ρολό κιμά. Παρόλο που μπορείτε να το μαγειρέψετε στον φούρνο, η ηλεκτρική γάστρα είναι ο ιδανικός τρόπος να το κάνετε, και μάλιστα με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε ένα συχνό λάθος που γίνεται όταν τα ψήνετε στην γάστρα.

Θα χρειαστείτε:

Ρολό κιμά

  • 900 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κούπα φρυγανιά
  • 2 αυγά
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 2 κ.γ σκόνη σκόρδου
  • 2 κ.γ αποξηραμένο μαϊντανό
  • 1 κ.γ αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 κούπα σάλτσας μπάρμπεκιου με μέλι

Επικάλυψη

  • 2 κ.σ καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ μουστάρδα
  • 1/3 κούπας κέτσαπ

Πατάτες

  • 1.3 κιλά πατάτες
  • 1 κούπα ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κούπα από πλήρες γάλα και ελαφριά κρέμα γάλακτος
  • 4 κ.σ βούτυρο
  • 3/4 κούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ σκόνη σκόρδου
  • αλάτι
  • πιπέρι

Οδηγίες:

1. Πάρτε τις πατάτες, καθαρίστε τις, κόψτε τις στα τέσσερα και βάλτε τις ομοιόμορφα στον πάτο της γάστρας. Ρίξτε και τον ζωμό και βάλτε από πάνω την σχάρα της γάστρας με τρόπο ώστε να κάθεται καλά.

2. Πάρτε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε καλά τα συστατικά του ρολού. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, δώστε του το επιθυμητό σχήμα και βάλτε το μέσα σε αλουμινόχαρτο. Βάλτε το πάνω στην σχάρα και κλείστε το καπάκι.

3. Ανάψτε την ηλεκτρική γάστρα για 20 μ 25 λεπτά. Μετά, αφήστε τον ατμό να βγει και δείτε την θερμοκρασία του ρολού. Πρέπει να είναι 155 βαθμούς εσωτερικά.

4. Μετά, βγάλτε το ρολό από την γάστρα και βάλτε το σε ένα ταψί. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τα συστατικά της επικάλυψης και απλώστε την πάνω στο ρολό. Βάλτε το στην γάστρα για 3 με 4 λεπτά μέχρι να καραμελώσει.

5. Τέλος, κάντε πουρέ τις πατάτες και κόψτε σε μερίδες το ρολό.

Εάν δεν έχετε ηλεκτρική γάστρα, μπορείτε να κάνετε την ίδια συνταγή στον φούρνο σας, απλά πρέπει να ρυθμίσετε κατάλληλα την θερμοκρασία και την ώρα ψησίματος.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share