Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019

Το πιο αγαπημένο φαγητό: Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!

Πόσο αγαπάμε αυτό το φαγητό!

17 Μαΐου 2019 14:45
Το πιο αγαπημένο φαγητό: Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!

Είναι κάποια φαγητά που είναι τόσο κλασσικά αλλά συνάμα και τόσο ωραία! Ένα τέτοιο φαγητό είναι και τα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!

Και εμείς βρήκαμε την καλύτερη συνταγή για το φτιάξετε!

Υλικά

Για τα μπιφτέκια
300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
200 γρ. κιμάς χοιρινός
1 κρεμμύδι
1 ντομάτα
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1 κ.σ. λευκό ξίδι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τις πατάτες φούρνου
5 πατάτες
1 κ.σ. μουστάρδα
1/2 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
1/2 λεμόνι (χυμός) χυμός
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

μπιφτέκια με πατάτες

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες ίδιου πάχους. Στη συνέχεια τις κόβουμε στη μέση.
Τις απλώνουμε στο ταψί. Προσθέτουμε πικάντικη μουστάρδα, χυμό λεμονιού, ρίγανη, ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά.

Σε μπολ αναμειγνύουμε τον χοιρινό με τον μοσχαρίσιο κιμά, τη ρίγανη, το ξύδι, την τριμμένη φρυγανιά, το αυγό και το τριμμένο κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε. Πιέζουμε την ντομάτα να βγάλει τον χυμό της στο μείγμα κιμά, τον μαϊντανό και ελαιόλαδο. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά με τα χέρια μέχρι να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους. Το μείγμα πρέπει να είναι μαλακό. Αν είναι σκληρό, αραιώστε το με λίγο νερό. Αν είναι πολύ αραιό, προσθέστε λίγο ακόμη φρυγανιά.

Με τα χέρια πλάθουμε μπιφτέκια ίδιου μεγέθους και πάχους. Τα πλάθουμε μεγάλα γιατί με το ψήσιμο θα μειωθεί ο όγκος τους στο ⅓ Τα ακουμπάμε πάνω από τις πατάτες. Ακουμπάμε με το δάχτυλο το κέντρο κάθε μπιφτεκιού για να σχηματίσουμε ένα μικρό βαθούλωμα.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση του ταψιού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 1 ώρα, μέχρι να ψηθούν τα μπιφτέκια και να μαλακώσουν καλά οι πατάτες.

Παπαρδέλες με την πιο νόστιμη κρέμα παρμεζάνας!

Παπαρδέλες με την πιο νόστιμη κρέμα παρμεζάνας!

Η σημερινή συνταγή είναι ένα νόστιμο πιάτο που ετοιμάζεται σε λιγότερο από μια ώρα και θα κατακτήσει μικρούς και μεγάλους. Παπαρδέλες με κρέμα παρμεζάνας!

Υλικά

500 γρ. παπαρδέλες

150 γρ. προσούτο

30 γρ. βούτυρο

Ελαιόλαδο

Πιπέρι

Για την κρέμα παρμεζάνας

250 ml γάλα

100 γρ. παρμεζάνα

25 γρ. βούτυρο

20 γρ. αλεύρι

συνταγή για Παπαρδέλες

Για να φτιάξουμε την κρέμα παρμεζάνας ζεσταίνουμε το γάλα αλλά όχι να βράσει και λιώνουμε το βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια με προσοχή να μην σχηματιστούν σβώλους. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να σχηματιστεί και ομοιογενή κρέμα. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε για λίγα λεπτά το προσούτο μαζί με το βούτυρο, αφού το έχουμε κόψει σε κομμάτια. Ύστερα προσθέτουμε την κρέμα παρμεζάνας και τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Τέλεια πίτσα μαργαρίτα!

Το Athensmagazine.gr ψάχνει και βρίσκει τις καλύτερες συνταγές για την οικογένεια σας! Αυτή τη φορά σας προτείνουμε την τέλεια πίτσα μαργαρίτα!

Υλικά:

Για τη ζύμη

undefined

1 κουτ. γλυκού ξηρή μαγιά
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
70 ml νερό χλιαρό
260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
50 ml ελαιόλαδο

Για την επικάλυψη

2 μπάλες (περίπου 60 γρ.) μοτσαρέλα, στραγγισμένη, σε λεπτές φέτες
1 δόση σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη: Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό. Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά, μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά (θα αφρίσει λίγο η επιφάνεια του μείγματος). Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ ή σε βαθύ μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε με τον γάντζο ή με τα χέρια για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ελαστική ζύμη. Αν η ζύμη είναι πιο σφιχτή, ρίχνουμε 1-2 κουτ. σούπας χλιαρό νερό. Αν όμως είναι πιο υδαρής, προσθέτουμε 1-2 κουτ. σούπας αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα.

Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, τη λαδώνουμε και την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Την ξεσκεπάζουμε, την ξαναζυμώνουμε ελαφρώς και την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για άλλα 20 λεπτά, να ξαναφουσκώσει. Ανοίγουμε το ζυμάρι με τα δάχτυλα ή με τον πλάστη σε διάμετρο περίπου 38 εκ. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί (ρηχό, ειδικό για πίτσα, ή τη λαμαρίνα του φούρνου) και απλώνουμε πάνω του τη ζύμη.

Για την επικάλυψη: Προθερμαίνουμε καλά (για τουλάχιστον 10 λεπτά) τον φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις. Καλύπτουμε τη ζύμη ομοιόμορφα με σάλτσα ντομάτας, απλώνουμε το τυρί και ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά, στη χαμηλότερη θέση του φούρνου, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια, αλλά να ψηθεί η ζύμη και από κάτω.

*Σάλτσα ντομάτας: Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε 2 πολύ ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου για 15 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε αμέσως 3-4 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρια και ψιλοκομμένες, και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά. Προσθέτουμε ψιλοκομμένα φύλλα από φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο, ή ρίγανη, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share