Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Το μυστικό για το τέλειο μπιφτέκι που μόνο λίγοι ξέρουν

Δοκιμάστε το!

28 Μαΐου 2020 14:34
Το μυστικό για το τέλειο μπιφτέκι που μόνο λίγοι ξέρουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Από τα πρώτα φαγητά που αποπειράθηκες να φτιάξεις και πέτυχε. Μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες, μία από τις αγαπημένες συνταγές. Πρέπει να εξελίξεις την τέχνη και να τελειοποιήσεις το αποτέλεσμα. Υπάρχουν μερικά μυστικά για να γίνουν τα μπιφτέκια ζουμερά και αφράτα.

Μπαγιάτικο ψωμί

Το ψωμί βοηθάει στο να αποκτήσει συνοχή το μείγμα και να μη διαλυθεί κατά το πλάσιμο και κυρίως κατά το ψήσιμο. Το μυστικό είναι να χρησιμοποιήσεις μπαγιάτικο που είναι αρκετά αφυδατωμένο. Το μουλιάζεις σε νερό και μετά πολύ εύκολα μπορείς να το τρίψεις με τα χέρια.

Ελαιόλαδο στο ζύμωμα

Φοράς γάντια για να πλάσεις τα μπιφτέκια και κάνεις πολύ καλά, ωστόσο μπορείς να βρέχεις τα χέρια σου με ελαιόλαδο κατά το πλάσιμο. Και δε θα κολλήσει το μείγμα και όταν ψηθεί θα γίνει ιδιαίτερα ζουμερό. Λειτουργεί και με μπίρα.

Ξύδι

Το ξύδι βοηθάει και στο να αφρατέψει ο κιμάς. Προσοχή στην ποσότητα. 1 κουταλιά της σούπας ξύδι ανά 1/2 κιλό κιμά, είναι ιδανική.

Αντικαταστήστε το ψωμί στα μπιφτέκια με τριμμένο παξιμάδι - Δεν θα τα ξαναφάτε αλλιώς!

Πόσα και πόσα μυστικά δεν έχουμε ακούσει που μας υπόσχονται τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια; Όσο κι αν δοκιμάσουμε πάντα θα θέλουμε να μάθουμε ένα ακόμη. Και αυτό ακριβώς θα σας δείξουμε σήμερα, ένα ακόμη μυστικό για τα πιο τέλεια και γευστικά μπιφτέκια.

Το ψωμί προσδίδει μια υγρασία στα μπιφτέκια μας και τα κάνει πιο ζουμερά η αλήθεια είναι, μα πώς θα γίνει τα κάνουμε έξτρα γευστικά και πιο υγιεινά; Τρόποι για να απογειώσεις τη γεύση ενός τέτοιου φαγητού είναι πάμπολλοι, για παράδειγμα, δείτε εδώ το μυστικό με τη μουστάρδα. Σκεφτήκατε ποτέ να αντικαταστήσετε το ψωμί με τριμμένο παξιμάδι;

Κατά αυτόν τον τρόπο θα κάνετε τα μπιφτέκια σας πιο "συμπαγή" αλλά μέσα θα είναι έξτρα ζουμερά αφού το παξιμάδι θα έχει "φυλακίσει" την υγρασία όλων των υπόλοιπων υλικών. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε να μαγειρέψετε μπιφτέκια δοκιμάστε αυτό το μικρό tip και θα μας θυμηθείτε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share