Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Λαχταριστή συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο

Θα "τρελαθείτε"!

25 Μαΐου 2020 12:10
Λαχταριστή συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο

Φτιάξτε, σήμερα κιόλας, πεντανόστιμους κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη αλλά και οικονομική συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε. Σε περίπτωση, όμως, που δεν σας αρέσει το κολοκύθι, σας προτείνουμε συνταγή για λαχταριστή τυρόπιτα.

Πάμε να δούμε βήμα - βήμα τη σημερινή συνταγή μας:

Υλικά:

  • 1 κιλό κολοκύθια
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 ντομάτα
  • 2 αυγά
  • Λίγο δυόσμο
  • Λίγο μαϊντανό
  • 100 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα
  • 200 γραμμάρια φέτα
  • Μισή κούπα φρυγανιά
  • Μισή κούπα μπορεί και λίγο παραπάνω αλεύρι
  • Αλάτι πιπέρι ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν το νερό τους.
  • Τα αφήνουμε για καμιά ωρίτσα.
  • Κατόπιν τα στύβουμε πολύ καλά και προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά, το κρεμμύδι τριμμένο μία ντομάτα σφιγμένη να φύγουν τα υγρά και οι σπόροι τα μυρωδικά τα μπαχαρικά το τυρί λίγο αλάτι το αλεύρι με τη φρυγανιά.
  • Τα πλάθουμε πολύ καλά και αν έχουμε χρόνο αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα.
  • Λαδώνουμε τα δάχτυλα παίρνουμε ένα κομμάτι μείγμα το φτιάχνουμε κεφτεδάκια και το τοποθετούμε στη λαμαρίνα.
  • Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για μισή ωρίτσα.

Δείτε παρακάτω συνταγή για τους κλασικούς κεφτέδες

Ο κεφτές ή τα κεφτεδάκια είναι ένα από τα πιο απολαυστικά φαγητά, αλλά είναι δύσκολο να σας βγουν αφράτα και ζουμερά. Το ίδιο συμβαίνει άλλωστε και με τα μπιφτέκια.

Ο τηγανητός κεφτές κάνει στόματα να ανοίγουν, μάτια να κλείνουν από απόλαυση και πιρούνια να δίνουν μάχη για τον τελευταίο. Σας αποκαλύπτουμε τα μυστικά του, όπως και το μυστικό για πιο ζουμερά μπιφτέκια.

Τον βλέπουμε να κυκλοφορεί σε παιδικά πάρτι, αλλά και σε κυριακάτικα τραπέζια. Τρώγεται και σαν σνακ, και σαν υλικό μέσα σε σάντουιτς, αλλά και σαν κυρίως πιάτο με ρύζι ή μακαρόνια (ποιος δεν έχει νιώσει τις αισθήσεις του στα ύψη τρώγοντας μακαρόνια με κόκκινα σάλτσα και κεφτέδες;).

Οι περισσότερες παραδοσιακές μαγείρισσες έχουν τα δικά τους μυστικά για να τον πετύχουν όπως ακριβώς πρέπει: τραγανό στην κρούστα, ζουμερό στο εσωτερικό. «Κλέψαμε» μερικά από αυτά για τη μέρα που θα θελήσετε να κάνετε τη δική σας ηρωική προσπάθεια.

Η βασική συνταγή είναι η εξής: 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, 1-2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, 1 αυγό, αλάτι, πιπέρι, 1/2 ντομάτα, 1 κρεμμύδι, 3-4 σκελίδες σκόρδο, 1 κ.γ. ρίγανη, 1/2 ματσάκι μαϊντανός, 1/2 ματσάκι δυόσμος, 1 κουτ. γλυκού ξίδι, αλεύρι για το πανάρισμα και λάδι για το τηγάνισμα.

Τα ανακατεύετε όλα αυτά σε ένα μεγάλο μπολ. Πλάθετε, τα περνάτε από το αλεύρι και ύστερα τα τηγανίζετε. Πάμε τώρα να δούμε τα επιμέρους. Δηλαδή τις λεπτομέρειες στο ζύμωμα και το τηγάνισμα που θα κάνουν τη διαφορά.

  • 1. Ζυμώστε αρκετά. Όσο περισσότερο, τόσο πιο αφράτα. Ο ιδανικός χρόνος είναι 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά.
  • 2. Χρησιμοποιήστε μερικές κουταλιές της σούπας σόδα-αναψυκτικό.Χάρη στο ανθρακικό που περιέχει, μαλακώνει τις ίνες του κρέατος και αφρατεύει το μίγμα.
  • 3. Μουσκέψτε το ψωμί. Έτσι η υγρασία απλώνεται ομοιόμορφα σε όλο το μείγμα και δεν χάνεται στο τηγάνισμα.
  • 4. Ραντίστε με νερό. Την ώρα που το ζυμώνετε ρίξτε μερικές σταγόνες νερό για πιο μαλακό αποτέλεσμα.
  • 5. Το μείγμα που θα προκύψει πρέπει να είναι αρκετά νωπό ώστε να κολλάει ελαφρώς στα χέρια, αλλά να μπορεί να σχηματιστεί σε μπαλάκια.
  • 6. Αφού ζυμώσετε αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Έτσι τα αρώματα θα ενσωματωθούν καλύτερα στη γεύση του.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share