Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το τελευταίο υλικό που βάζετε στα μπιφτέκια σας είναι το αλάτι; Δείτε για ποιο λόγο αυτό είναι μέγα λάθος!

Προσοχή!

25 Μαΐου 2020 10:52
Το τελευταίο υλικό που βάζετε στα μπιφτέκια σας είναι το αλάτι; Δείτε για ποιο λόγο αυτό είναι μέγα λάθος!

Ποιος δεν αγαπά τα μπιφτέκια; Ειδικά τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει, είναι το ιδανικό φαγητό μιας και είναι ελαφρύ, δεν σε φουσκώνει και με μια σαλάτα αποτελεί το τέλειο διατροφικό γεύμα. Τι λάθος όμως μπορεί να κάνουμε και να "καταστρέφουμε" τη γεύση τους;

Λάθη στα μπιφτέκια έχουμε δει πολλά που ούτε καν τα φανταζόμασταν, για παράδειγμα, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε ωμό κρεμμύδι στον κιμά σας. Το λάθος που θα σας δείξουμε σήμερα είμαστε σίγουροι πως ούτε καν είχε περάσει απ' το μυαλό σας μιας και είναι η πιο απλή κίνηση που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε όμως τελικά και αυτή η κίνηση πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο και σε συγκεκριμένο στάδιο της συνταγής. Ποια είναι όμως αυτή η κίνηση;

Σε όλα μας τα φαγητά προσθέτουμε αλάτι κι είναι απολύτως φυσιολογικό. Για τα μπιφτέκια όμως η χρήση του αλατιού χρήζει συγκεκριμένης διαδικασίας. Ο περισσότερος κόσμος προσθέτει όλα τα υλικά (αυγό, ψωμί, μυρωδικά, μπαχαρικά) και στη συνέχεια ζυμώνει τα μπιφτέκια του. Ήρθε η ώρα να αλλάξετε συνήθειες. Το αλάτι θα πρέπει να προστίθεται αφού έχουν ζυμωθεί καλά όλα τα υλικά, στο τέλος δηλαδή. Ο λόγος; Έτσι θα κρατήσετε τα μπιφτέκια σας ζουμερά και αφράτα, αφού το αλάτι είναι αυτό που θα απορροφήσει όλα τα περιττά υγρά του κιμά.

Βάλτε στα μπιφτέκια σας ένα κουταλάκι μουστάρδα - Δεν θα τα ξαναφτιάξετε με άλλο τρόπο

Τα μπιφτέκια είναι ένα φαγητό απλό, νόστιμο και υγιεινό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Όσες φορές κι αν τα φτιάξουμε πάντα θα θέλουμε να πειραματιζόμαστε και να ψάχνουμε μικρά μυστικά για να απογειώσουμε τη γεύση τους. Μετά το μυστικό με το ούζο, το Athensmagazine.gr σας φέρνει ένα ακόμη tip για να απογειώσετε τα μπιφτέκια σας και να τα κάνετε ακόμη πιο αφράτα.

Ποιο είναι όμως το μαγικό υλικό για μια πιο.. πιπεράτη γεύση; Η μουστάρδα! Πλέον, μουστάρδες στο εμπόριο κυκλοφορούν πάρα πολλές πέραν της κλασσικής, είτε πιο καυτερή και πικάντικη, είτε με κάποιο γλυκό συστατικό μέσα όπως μέλι ή πορτοκάλι.

Διαλέξτε αυτή που εσείς προτιμάτε και πριν πλάσετε τα μπιφτέκια σας προσθέστε στον κιμά σας λίγη από τη μουστάρδα της αρεσκείας σας. Προσοχή! Μην το παρακάνετε γιατί μετά τα μπιφτέκια σας θα έχουν πιο υγρή σύσταση, δεν θα μπορούν να "σταθούν" καλά και κατά το ψήσιμο μπορεί να διαλυθούν.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share