Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021

Βάζετε ωμό κρεμμύδι στα μπιφτέκια σας; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Προσοχή!

23 Μαΐου 2020 14:02
Βάζετε ωμό κρεμμύδι στα μπιφτέκια σας; Μην το ξανακάνετε ποτέ!
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Κατά καιρούς ακούμε και διαβάζουμε διάφορα μυστικά για πιο αφράτα και πιο νόστιμα μπιφτέκια, είναι όμως τόσο έγκυρα όλα και θα έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα αν τα ακολουθήσουμε; Όσον αφορά το ψήσιμο ακούγονται πολλά, όμως καλύτερα να δείτε εδώ τι πρέπει να προσέξετε σχετικά με το ψήσιμο στη σχάρα.

Ένα από τα βασικότερα υλικά που χρησιμοποιείται για την παρασκευή των μπιφτεκιών είναι το κρεμμύδι. Συνήθως το κρεμμύδι είτε ψιλοκόβεται, είτε περνιέται από κάποιο τρίφτη.

μπιφτέκια κρεμμύδι

Ναι, είναι σωστή η χρήση του κατά αυτόν τον τρόπο, όμως μπορείτε να κάνετε μια μικρή αλλαγή και να απογειώσετε το γεύμα σας. Ποια είναι αυτή; Σταματήστε να βάζετε ωμό το κρεμμύδι στον κιμά σας και περάστε το για λίγο από το τηγάνι μέχρι να μαλακώσει λίγο. Την επόμενη φορά δοκιμάστε το μικρό αυτό μυστικό και θα μας θυμηθείτε!

Προσθέστε στα μπιφτέκια σας ένα σφηνάκι ούζο - Δεν θα τα ξαναφάτε διαφορετικά

Πόσες και πόσες εναλλακτικές και μυστικά δεν έχουμε ακούσει που υπόσχονται να απογειώσουν την γεύση από τα μπιφτέκια μας και να τα κάνουν αφράτα και ζουμερά; Οι απόψεις διίστανται και ο καθένας ακολουθεί τα δικά του μυστικά κι αυτά που του έμαθαν οι γιαγιάδες τους. Εμείς σου βρήκαμε ένα ακόμη κόλπο δοκιμασμένο και βέβαιο για την επιτυχία.

Ποιο είναι αυτό; Η προσθήκη λίγου ούζου στον κιμά για τα μπιφτέκια σας. Αυτό όμως, δεν είναι το μοναδικό υλικό που μέχρι πρότινος αγνοούσαμε το λόγο που πρέπει να το χρησιμοποιούμε στα μπιφτέκια μας. Δείτε εδώ για ποιο λόγο πρέπει να βάζετε λίγο γάλα.

ούζο

Ο γλυκάνισος που περιέχει το ούζο θα δώσει μια άλλη νότα στα μπιφτέκια σας και το αλκοόλ είναι αυτό που θα κάνει τις ίνες τους κρέατος να μαλακώσουν με αποτέλεσμα τα μπιφτέκια σας να βγουν έξτρα αφράτα και ζουμερά. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε να φάτε ένα πεντανόστιμο μπιφτέκι, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share