Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

Η τυρόπιτα της τεμπέλας - Έτοιμη σε χρόνο μηδέν

Θα τη φτιάχνετε ξανά και ξανά!

22 Μαΐου 2020 22:08
Η τυρόπιτα της τεμπέλας - Έτοιμη σε χρόνο μηδέν
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Τo Athensmagazine.gr σας φέρνει μια υπέροχη συνταγή για την τυρόπιτα της τεμπέλας! Γιατί λέγεται έτσι; Διότι θέλει μόλις 3 λεπτά προετοιμασίας. Αν πάλι είστε λάτρεις των γλυκών, δείτε εδώ το πιο λαχταριστό και δροσερό ψυγείου με γιαούρτι και ανανά.

Πάμε να την δούμε αναλυτικά παρακάτω:

Η πιο εύκολη τυρόπιτα που υπάρχει. Μέσα σε 3 λεπτά την ετοιμάζεις, την ψήνεις και απολαμβάνεις το τραγανό αέρινο φύλλο της.

Υλικά Συνταγής

  • 2 φύλλα «τόσο απλά» της Alfa (λαδωμένα και τσαλακωμένα)
  • 500 γραμ. φέτα σε τρίμματα
  • 100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 4 κ.σ γάλα
  • λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

τυρόπιτα

Εκτέλεση

  • Βγάζουμε τη συσκευασία με τα φύλλα για την εύκολη τυρόπιτα από την κατάψυξη και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα.
  • Σε ένα μπoλ, βάζουμε τη φέτα θρυμματισμένη, τα τυριά τριμμένα και λίγο πιπέρι. Προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο με το γάλα, τρίβουμε πιπέρι κι ανακατεύουμε.
  • Ανασηκώνουμε το 1 φύλλο. Αδειάζουμε όλη τη γέμιση σε μια στρώση. Καλύπτουμε με το δεύτερο τσαλακωμένο φύλλο. Ραντίζουμε με τα δάχτυλα λίγες σταγόνες νερό.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 45 λεπτά να ροδίσει καλά το φύλλο.

Τυρόπιτα με τραχανά!

Σας έχουμε την τέλεια συνταγή για τυρόπιτα με τραχανά. Μια διαφορετική συνταγή με ιδιαίτερη, μεστή γεύση!

Αν όμως δεν σας αρέσει ο τραχανάς, δεν πειράζει, διότι σας έχουμε και την απλή τυρόπιτα, έτοιμη σε 30 λεπτά!

Υλικά:

  • 500γρ τραχανά γλυκό mio gusto
  • 6 φύλλα για πίτα
  • ½ κιλό φέτα Μπούρινος ( θρυμματισμένη )
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο γάλα
  • 5 αβγά
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού βιτάμ
  • πιπέρι
  • φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση:

  • Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίζει να βράζει, ρίχνουμε μέσα τον τραχανά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας, για περίπου 10-12 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει το περιεχόμενο.
  • Χτυπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι, τη φέτα και το πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
  • Αλείφουμε ένα ταψί με βιτάμ και στρώνουμε δύο από τα φύλλα, τα οποία τα αλείφουμε κι αυτά. Απλώνουμε τη μισή από τη γέμιση, στρώνουμε άλλα δύο φύλλα, αλειμμένα κι αυτά με βιτάμ, αφήνοντας τις άκρες τους να εξέχουν.
  • Απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη γέμιση και στρώνουμε από πάνω τα τελευταία δύο φύλλα, κομμένα στο ίδιο μέγεθος με το ταψί, αφού τα αλείψουμε κι αυτά με βιτάμ. Γυρίζουμε τις άκρες των κάτω και μεσαίων φύλλων προς το εσωτερικό του ταψιού και τις πιέζουμε να κολλήσουν με τα πάνω φύλλα.
  • Ψήνουμε για 35-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Βγάζουμε την τυρόπιτα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, προτού την κόψουμε σε κομμάτια.
  • Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου για γαρνιτούρα.
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share