Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τυροπιτάκια παραλίας - Εύκολη και γρήγορη συνταγή

Λαχταριστά!

17 Μαΐου 2020 09:40
Τυροπιτάκια παραλίας - Εύκολη και γρήγορη συνταγή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σήμερα, σας έχουμε την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή. Φτιάξτε τα τυροπιτάκια παραλίας και θα μας θυμηθείτε. Θα γίνει το απόλυτο σνακ για τη θάλασσα. Σε περίπτωση όμως, που δεν θέλετε τυροπιτάκια, δείτε εδώ συνταγή για τον τέλειο κεφτέ.

Υλικά:

  • 1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 γιαούρτι 200γρ.
  • Ηλιέλαιο (μετρημένο στο κεσεδάκι γιαουρτιού)
  • σουσάμι
  • 3 αυγά
  • Φέτα τριμμένη 300 γρ.
  • Σόδα στη μύτη του κουταλιού
  • Αλάτι 1 πρέζα

Εκτέλεση

  • Αφού κάνουμε τρίμμα τη φέτα, τη ρίχνουμε στο αλεύρι, μετά το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, τα 2 αυγά, το αλάτι, τη σόδα και ζυμώνουμε, ίσως χρειαστούμε λίγο αλεύρι ακόμα, για να μπορέσουμε να πλάσουμε τα τυροπιτάκια.
  • Πλάθουμε ένα ένα μπαλάκι, το πατάμε ελαφρά με τη παλάμη μας και στη μέση το ζουλάμε με τον αντίχειρα για να κάνει λακούβα.
  • Χτυπάμε ένα αυγό και αλείφουμε το κάθε τυροπιτάκι και τα πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι στην λακουβίτσα….
  • Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200° ¢ για περίπου 15 λεπτά και έτοιμα.

Τα τυροπιτάκια της γιαγιάς!

Φτιάξτε τα λαχταριστά τυροπιτάκια της γιαγιάς και θα μας θυμηθείτε! Μιλάμε για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε. Αν όμως, προτιμάτε να φτιάξετε μία άλλη συνταγή, δείτε εδώ τα νηστίσιμα πιτσορολάκια.

Τι θα χρειαστείτε:

Γα τη ζύμη:

  • 1 ½ κούπα γάλα
  • ½ μαργαρίνη τύπου βιτάμ λιωμένη ή ½ κούπα σπορέλαιο
  • 1 κύβος (40 γρ.) νωπή μπυρομαγιά
  • 2 αυγά + 1 για το άλειμμα
  • 1 κουτ. γλυκ. γεμάτο αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκ. ζάχαρη
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει. Παίρνει γύρω στο 1 ½ κιλό

Για τη γέμιση:

  • ½ κιλό μυζήθρα ή φέτα ή και τα δύο μαζί ή ότι τυριά έχετε στο ψυγείο σας
  • 3 αυγά
  • Αλάτι (αν το χρειάζεται)
  • Πιπέρι
  • Μισό λιωμένο βιτάμ για τα ταψιά που θα ψήσετε τα τυροπιτάκια

Πώς θα τα φτιάξετε:

  • Χλιαρώστε το γάλα και ρίξτε το σε βαθύ μπωλ.
  • Διαλύστε μέσα στο γάλα την ζάχαρη και την μπυρομαγιά.
  • Προσθέστε τα αυγά ολόκληρα, το λιωμένο βούτυρο ή το σπορέλαιο, το αλάτι και ανακατέψτε για λίγο με το σύρμα ή με ένα πηρούνι.
  • Προσθέστε το αλεύρι λίγο-λίγο, ανακατεύοντας στην αρχή με ένα πηρούνι και μετά με το χέρι σας. Με το αλεύρι χρειάζεται πάντα να προσέχετε λιγουλάκι γιατί η επιτυχία της ζύμης εξαρτάται από την ποιότητα του αλευριού οπότε μπορεί να χρειαστεί λίγο λιγότερο από την προτεινόμενη ποσότητα ή λίγο περισσότερο…
  • Ζυμώστε με τα χέρια σας ώσπου να πετύχετε μια ζύμη μαλακιά που να μην κολλάει στα χέρια σας και να είναι ελαστική…
  • Αφήστε την να “ησυχάσει” για ένα μισάωρο…
  • Έν τω μεταξύ φτιάξτε τη γέμιση αναμειγνύοντας τη μυζήθρα ή τη θρυμματισμένη φέτα με τα αυγά και το πιπέρι και αν χρειαστεί αλατίστε…
  • Αφού φουσκώσει η ζύμη, χωρίστε τη σε έξι (6) κομμάτια…
  • Ανοίξτε με τον πλάστη κάθε κομμάτι σε στρόγγυλο φύλλο. Ανοίξτε με τον πλάστη κάθε κομμάτι σε στρόγγυλο φύλλο.
  • Πάρτε με ένα κουταλάκι μια ποσότητα γέμισης και βάλτε τη στην μία πλευρά του τριγώνου. Φέρτε τις δυο πλευρές προς τα μέσα όπως φαίνεται στη φωτογραφία και τυλίξτε τη ζύμη. Το τυροπιτάκι είναι έτοιμο.
  • Βάλτε τα τυροπιτάκια στα ταψιά (θα χρειαστείτε 2) αφού προηγουμένως τα έχετε αλείψει με το λιωμένο βούτυρο και αφήστε τα τυροπιτάκια για λίγο να φουσκώσουν…
  • Τέλος αλείψτε τα με αυγό, πασπαλίστε τα με σουσάμι και ψήστε και τα δύο ταψιά μαζί στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς ή αν προτιμάτε ένα-ένα ταψί στις αντιστάσεις στους 180 με 190 βαθμούς.

ixomageiremata.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share