Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βάζετε το ελαιόλαδο σε γυάλινο δοχείο; Τότε κινδυνεύετε από...

Προσοχή!

14 Μαΐου 2020 09:03
Βάζετε το ελαιόλαδο σε γυάλινο δοχείο; Τότε κινδυνεύετε από...

Η χώρα μας φημίζεται για την παραγωγή ελαιολάδου μιας και θεωρείται το χρυσάφι της Μεσογείου. Η γεύση του ανά περιοχή παραγωγής αλλάζει και αλλού είναι πιο βαρύ, αλλού πιο πικρό και οι ποικιλίες του είναι αμέτρητες. Παρ' όλα αυτά μεγάλο ρόλο για τη διατήρηση της σωστής γεύσης του παίζει τόσο η κατάλληλη χρήση του αλλά και ο τρόπος αποθήκευσης.

Όλα τα ελαιόλαδα δεν είναι ίδια, δεν χρήζουν της ίδιας μεταχείρισης και δεν μπορούν να καταναλωθούν με κάθε τρόπο, για παράδειγμα, δείτε εδώ το λόγο που δεν πρέπει να τηγανίζετε σε ελαιόλαδο. Ωστόσο, ένα από τα μεγαλύτερα λάθη δεν το κάνουμε στη μαγειρική αλλά στην αποθήκευση. Όλοι έχουμε σίγουρα ακούσει πως δεν είναι σωστό το λάδι να αποθηκεύετε σε πλαστικά μπουκάλια ή δοχεία γιατί οξειδώνεται, τι ισχύει όμως για τα γυάλινα δοχεία;

Καλό θα ήταν το λάδι να μην αποθηκεύεται σε γυάλινα και διαφανή δοχεία αλλά να προτιμούνται οι αδιαφανείς συσκευασίες προκειμένου να αποφεύγεται η επαφή του με το φως και το οξυγόνο που αποτελούν τους βασικότερους εχθρούς του ελαιολάδου και αυξάνουν τις πιθανότητες αλλοίωσης του προϊόντος.

Ανακατεύει ελαιόλαδο με κανέλα και με το μείγμα τρίβει την κουρτίνα του μπάνιου - Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

Το μπάνιο είναι ο χώρος του σπιτιού με την περισσότερη υγρασία γι αυτό και συχνά παρατηρείται μούχλα σε διάφορα σημεία, ένα εξ αυτών και η κουρτίνα της μπανιέρας. Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε όμως από αυτήν;

Το πρόβλημα δεν είναι ότι η μούχλα απλώς αλλοιώνει την εμφάνισή της κουρτίνας αλλά μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες οσμές και να παράγει μόρια που επηρεάζουν την υγεία μας. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να εξαλείψετε αποτελεσματικά τη μούχλα με ένα μικρό κόλπο και υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι σας. Ποια είναι αυτά; Η κανέλα και το ελαιόλαδο θα λύσουν το πρόβλημά σας! Η κανέλα μας έχει φανεί χρήσιμη και σωτήρια σε πάρα πολλά θέματα, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν βάλετε κανέλα πάνω στο καλοριφέρ σας.

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1 κούπα νερό ζεστό
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. κανέλα

Προσθέτετε όλα τα υλικά σε ένα καθαρό δοχείο, τα αναμειγνύετε καλά χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι ή σιλικόνης και αδειάζετε το μείγμα στο πλυντήριο. Αν θέλετε να τις πλύνετε στο χέρι, τρίβετε το μείγμα πάνω στην κουρτίνα με μια βούρτσα ή σφουγγάρι. Και έτσι απλά οι κουρτίνες σας θα είναι σαν καινούριες!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share