Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Φτιάξτε τυρόπιτα με φέτα και πιπεριές - Εύκολη και οικονομική συνταγή

Πεντανόστιμη!

7 Μαΐου 2020 13:12
Φτιάξτε τυρόπιτα με φέτα και πιπεριές - Εύκολη και οικονομική συνταγή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καθημερινά το Athensmagazine.gr σας προτείνει συνταγές με τις πιο λαχταριστές τυρόπιτες. Σήμερα, λοιπόν, σας έχουμε τυρόπιτα με φέτα και πιπεριές. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη αλλά και οικονομική συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Εκτός όμως, από την τυρόπιτα, δείτε εδώ και μια συνταγή για πίτσα στο τηγάνι με ζύμη πατάτας, ζαμπόν και τυρί. Πάμε όμως, να δούμε παρακάτω αναλυτικά τη σημερινή συνταγή μας.

Προετοιμασία
20 λεπτά

Μαγείρεμα
45 λεπτά

Σύνολο
1 ώρα 5 λεπτά

Υλικά

  • 1 συσκευασία με δύο χωριάτικα φύλλα
  • 300 γρ. φέτα σε τρίμμα
  • 300 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 300 ml γάλα
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 1-2 κόκκινες πιπεριές
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αφήνουμε εκτός ψυγείου τα φύλλα για περίπου 20 με 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.
  • Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
  • Βάζουμε τα τυριά σε μεγάλο μπολ. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τρία αυγά μαζί με το γάλα. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τα τυριά, προσθέτετε τις σωταρισμένες πιπεριές και ανακατεύουμε.
  • Απλώνουμε το πρώτο φύλλο σε λαδωμένο ταψί, αλειμμένο με ελαιόλαδο. Από πάνω ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια. Σκεπάζουμε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο, αλειμμένο επίσης με λάδι.
  • Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με χτυπημένο αυγό. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά της.

mamapeinao.gr

Φτιάξτε πολίτικη τυρόπιτα - Λαχταριστή και εύκολη συνταγή

Το Athensmagazine.gr βρήκε για σας την τέλεια πολίτικη τυρόπιτα, μπουρέκι. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψετε. Αυτή είναι πολίτικη τυρόπιτα που ονομάζεται και μπουρέκι. Η διαφορά της από τις άλλες τυρόπιτες είναι πως ετοιμάζεται και σερβίρεται σε ατομικά κομμάτια, ενώ είναι ιδιαίτερα γλυκιά και νόστιμη.

Πριν προχωρήσουμε στην εκτέλεση, έχουμε να σας προτείνουμε μια ακόμα συνταγή για παραδοσιακές ανεβατές τυρόπιτες από την Κρήτη. Πάμε να δούμε αναλυτικά τη σημερινή συνταγή μας.

Τρόπος Παρασκευής:

  • Σ’ ένα μπολ πετάξτε με το πιρούνι την φέτα, ρίξτε το αυγό κι ανακατέψτε. Σ’ ένα άλλο μπολ τοποθετήστε τα τριμμένα γλυκά τυριά.
  • Πάρτε ένα φύλλο διπλωμένο στα δύο και αλείψτε με λίγο λάδι από την μια πλευρά.
  • Στην μία άκρη, κατά μήκος, τοποθετήστε μία κουταλιά σούπας τυρί από το κάθε μπολ. Τυλίξτε το φύλλο σαν ρολό, από την πλευρά του τυριού προς την άλλη άκρη.
  • Κατόπιν στρίψτε το γύρω από την άκρη του σχηματίζοντας ένα στριφτάρι, το λεγόμενο μπουρέκι.
  • Τοποθετήστε το μπουρέκι σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος με την πλευρά της ένωσης του να εφάπτεται μ’ ένα άλλο μπουρέκι.
  • Επαναλάβετε την διαδικασία για κάθε φύλλο, ωσότου έχω 12 μπουρέκια. Αλείψτε το κάθε μπουρέκι από πάνω με λίγο λάδι ακόμα και χτυπήστε το γάλα με τα 2 αυγά. Προσθέστε το μείγμα του γάλακτος βρέχοντας ομοιόμορφα όλα τα κομμάτια.
  • Αφήστε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να απορροφήσουν τα μπουρέκια το περισσότερο υγρό. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 210°C (πάνω-κάτω αντίσταση), τοποθετήστε την τυρόπιτα, κατεβάστε στους 190°C και ψήστε για 50’.
  • Αν στο μεταξύ τα μπουρέκια παίρνουν πολύ χρώμα σκεπάστε επιφανειακά με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share