Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

Πεντανόστιμη στριφτή ταχινόπιτα σαν να βγήκε απ' το φούρνο της γιαγιάς!

Θα τη λατρέψετε!

10 Απριλίου 2020 15:40
Πεντανόστιμη στριφτή ταχινόπιτα σαν να βγήκε απ' το φούρνο της γιαγιάς!
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ποιος είπε πως δεν μπορείς να φας γλυκά στη νηστεία; Κάνετε λάθος! Τα νηστίσιμα γλυκά είναι πολλά και μερικές φορές ακόμη πιο νόστιμα από αυτά που περιέχουν ζωικά παράγωγα. Μια μοναδική νηστίσιμη συνταγή σας φέρνει σήμερα το Athensmagazine.gr που σίγουρα θα λατρέψετε. Πρόκειται για μια πεντανόστιμη στριφτή ταχινόπιτα, σαν να βγήκε απ' το φούρνο της γιαγιάς. Αν πάλι δεν μπορείς να αντισταθείς στη σοκολάτα, δες εδώ το τέλειο προφιτερόλ με ζαχαρούχο γάλα!

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 35 λεπτά
Ποσότητα: 8-10 μερίδες

Υλικά

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 500 γρ. ταχίνι
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. τριμμένο παξιμάδι
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
  • 50 ml. σησαμέλαιο

Για το σερβίρισμα

  • Άχνη ζάχαρη
  • Κανέλα

Εκτέλεση Συνταγής

  • Αφήνουμε τα φύλλα να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 2 ώρες πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε την ταχινόπιτα.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C και ξεκινάμε να φτιάχνουμε την ταχινόπιτα.
  • Σ’ ένα μπωλ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το τριμμένο παξιμάδι ενώ σ’ ένα δεύτερο το ταχίνι με τα 30 ml. από το σησαμέλαιο. Ανοίγουμε τα φύλλα και με ένα κουτάλι ρίχνουμε διάσπαρτα το ταχίνι, χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα απλώνουμε το ταχίνι και πασπαλίζουμε με 3-4 κουταλιές από το μείγμα της ζάχαρης σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
  • Κλείνουμε ανάλαφρα σε ρολό και το πρώτο το τοποθετούμε στη μέση του ταψιού σε σχήμα σαλίγκαρου.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα και τοποθετόντας τα στο ταψί κυκλικά ω΄στε να γίνει η ταχινόπιτα στριφτή.
  • Αλείφουμε την ταχινόπιτα με το υπόλοιπο σησαμέλαιο και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά. Μόλις η πίτα είναι έτοιμη και «πέσει» η θερμοκρασία της πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Σημειώσεις για τη συνταγή

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο είδος παξιμαδιού θέλουμε ή να χρησιμοποιήσουμε τριμμένους ξηρούς καρπούς
  • Μπορούμε ν΄αρωματίσουμε τη γέμιση με πορτοκάλι, λεμόνι , βανίλια, μαστίχα ή ό,τι μας αρέσει
  • Αν θέλουμε στη γέμιση προσθέτουμε σταφίδες, χαλβά, καρύδα ή κουβερτούρα

Πηγή: funkycook.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share