τυρί φέτα κομμένη σε κομμάτια 0,8 x 0,5 x 0,1 περίπου και καλά ξαρμυρισμένη αποβραδίς, ή ανθότυρο ή μυζήθρα ανάλατη
Εκτέλεση
Κόψτε τα φύλλα σε διπλάσιο μέγεθος από το τυρί και το τυλίγετε σε αυτά.
Ροδίζετε στο βούτυρο, αποσύρετε, γλασάρετε και περιχύνετε το μέλι και την κανέλα.
Μοναδική τυρόπιτα στο τηγάνι
Φτιάξτε, σήμερα κιόλας, τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και κίτρινο τυρί στο τηγάνι. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με λίγα υλικά.
Δείτε βήμα βήμα την εκτέλεση σε βίντεο και κάντε αυτήν την πιτούλα για κολατσιό, απογευματινό ή βραδινό σνακ για όλη την οικογένεια! Αν πάλι δεν θέλετε να φάτε τυρόπιτα, αλλά κάτι διαφορετικό, δείτε εδώ πώς να φτιάξετε γεμιστές πατάτες σαν πίτσα.
Υλικά
Φύλλο Κρούστας 10 λεπτά
Αυγά 2
Γάλα 90 ml
Ελαιόλαδο 90 ml
Βούτυρο Λίγο
Φέτα κατά προτίμηση
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε τα αυγά με το γάλα και το λάδι.
Σε τηγάνι 28 cm βάζουμε λίγα κομματάκια από βούτυρο και από πάνω τους βάζουμε δύο φύλλα στο ένα ημικύκλιο και δύο φύλλα στο άλλο με τις άκρες τους να προεξέχουν.
Προσθέτουμε ακόμα δύο φύλλα στο κέντρο και απλώνουμε περίπου το μισό μείγμα με τα αυγά.
Βάζουμε φέτα, τριμμένο κίτρινο τυρί και σκεπάζουμε με δύο φύλλα.
Κρατάμε λίγο από το μείγμα και απλώνουμε το υπόλοιπο.
Απλώνουμε το μείγμα που κρατήσαμε και διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα.
Βάζουμε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και όταν ροδίσει η τυρόπιτα την βάζουμε σε ένα πιάτο.
Βάζουμε λίγο βούτυρο στο τηγάνι και τοποθετούμε την πίτα από την ωμή πλευρά.