Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Chocotorta από την Αργεντινή: Γλυκό με μπισκότα, καραμέλα γάλακτος και τυρί κρέμα

Λαχταριστό!

2 Απριλίου 2020 13:10
Chocotorta από την Αργεντινή: Γλυκό με μπισκότα, καραμέλα γάλακτος και τυρί κρέμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς το πιο γρήγορο Αργεντίνικο γλυκό, που είναι έτοιμο σε 20 λεπτά. Το όνομά του είναι Chocotorta Argentina. Πρόκειται για μια συνταγή λαχταριστή αλλά και εύκολη.

Υλικά

  • 500 γρ Μασκαρπόνε (500 gr mascarpone)
  • 400 γρ Καραμελωμένο ζαχαρούχο - {400 gr Dulce de leche)
  • 700 γρ Σοκολατένια μπισκότα - 700gr Chocolate biscuits)
  • 350 γρ Κρέμα γάλακτος 30%Λιπαρά(350gr whipping cream 30%fat
  • 300 γρ Γάλα (300 gr milk) PAN 20X35

Δείτε την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:

Εκτός όμως, από αυτό το λαχταριστό γλυκό, το Athensmagazine.gr έχει να σας προτείνει και ένα πεντανόστιμο υγρό brοwnies με 5 υλικά σε χρόνο ρεκόρ (δείτε εδώ την εύκολη συνταγή).

Φτιάξτε το κέικ των μοναχών - Εύκολο και γρήγορο γλυκό

Φτιάξτε το λαχταριστό κέικ των μοναχών! Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή. Σίγουρα θα γίνει από τα πιο αγαπημένα σας γλυκά!

Υλικά:

  • 250 ml σπορέλαιο
  • 500 ml χυμό πορτοκάλι
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 κουταλιές κακάο
  • 2 κουταλάκια σόδα μαγειρική
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 2 βανίλιες

Για το γλάσο:

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιές κονιάκ
  • 1 κουταλιά σπορέλαιο
  • 1 κουταλιά μαργαρίνη

Εκτέλεση Συνταγής:

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το σπορέλαιο με τη ζάχαρη για 3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό με τη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι, τις βανίλιες και το κακάο. Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλέυρι μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  2. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180°C για 30′ περίπου ή μέχρι να ψηθεί.
  3. Όσο ψήνεται το κέικ ετοιμάζουμε το γλάσο. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν πολύ καλά. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνουμε 5- 10 λεπτά να κρυώσει και απλώνουμε ομοιόμορφα το γλάσο.
  4. Τέλος το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε

Αν πάλι δεν θέλετε να φτιάξετε γλυκό, δείτε εδώ το αγιορείτικο τραγανό ψωμί των μοναχών με 3 υλικά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share