Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020

Υγρό brοwnies με 5 υλικά σε χρόνο ρεκόρ - Οικονομικό και λαχταριστό γλυκό

Δοκιμάστε το!

1 Απριλίου 2020 12:59
Υγρό brοwnies με 5 υλικά σε χρόνο ρεκόρ - Οικονομικό και λαχταριστό γλυκό
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Φτιάξτε το πιο νόστιμο σοκολατένιο, σούπερ υγρό brοwnies. Πρόκειται για μια εύκολη, λαχταριστή και οικονομική συνταγή που θα λατρέψετε.

Δείτε την εκτέλεση του γλυκού παρακάτω:

Υλικά συνταγής

  • 130 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 170 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 250 γρ. ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. κακάο (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. σκόνη στιγμιαίου espresso (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι με διάσταση βάσης 26x20cm και το στρώνετε με 2 κομμάτια χαρτί ψησίματος ένα κάθετα και ένα οριζόντια στη βάση του, φροντίζοντας να προεξέχει περιμετρικά για να το ξεφορμάρετε εύκολα.
  2. Βάζετε σε μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ το βούτυρο, τα κομματάκια σοκολάτας και τη σκόνη στιγμιαίου espresso και τα λιώνετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι λιώσει καλά η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο, ρευστό, μείγμα.
  3. Μεταφέρετε το σοκολατένιο μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά με σύρμα να ενσωματωθούν και να χλιαρύνει ελαφρώς το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτετε σταδιακά τα αυγά, ένα τη φορά, χτυπώντας με το σύρμα μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  4. Σε ένα μπολάκι αναμιγνύετε καλά το αλεύρι με το κακάο και τα ρίχνετε σταδιακά, λίγο τη φορά, στο σοκολατένιο μείγμα ανακατεύοντας με μια μαρίζ μετά από κάθε προσθήκη, ώστε να ενσωματώνετε πλήρως πριν προσθέσετε το επόμενο.
  5. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, ισιώνετε με τη μαρίζ την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ μέχρι να κάνει κρούστα στην επιφάνειά του. Το αφαιρείτε από το φούρνο, το αφήνετε στην άκρη για 10-15 λ περίπου να κρυώσει ελαφρώς και να “σταθεί”. Μετά το ξεφορμάρετε προσεκτικά, με τη βοήθεια του χαρτιού ψησίματος, το κόβετε σε 8 ή 12 τεμ. ανάλογα με το μέγεθος που προτιμάτε και το απολαμβάνετε.

Σημείωση: Αν πρόκειται να το σερβίρετε σε παιδιά, αντικαταστήστε το στιγμιαίο καφέ espresso με σκόνη ρόφημα σοκολάτας ή με κακάο. Σε περίπτωση που νηστεύετε, δείτε εδώ συνταγή για κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα!

Δείτε το βίντεο της εκτέλεσης της συνταγής βήμα-βήμα:

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share