Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Οι πιο εύκολες και λαχταριστές κρέπες με ζαχαρούχο γάλα!

Πεντανόστιμες!

27 Μαρτίου 2020 18:14
Οι πιο εύκολες και λαχταριστές κρέπες με ζαχαρούχο γάλα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχει άνθρωπος που δεν αγαπάει τις κρέπες; Είναι ένα γλυκό που μπορείς να φας όλες τις ώρες της ημέρας, είτε σαν πρωινό είτε σαν σνακ και μπορείς να κάνεις άπειρους συνδυασμούς. Από κλασσική με πραλίνα φουντουκιού, μέχρι φρούτα,μέλι και γλυκά του κουταλιού. Σήμερα βρήκαμε για εσάς την τέλεια συνταγή για κρέπες με ζαχαρούχο γάλα! Κι επειδή είμαστε σίγουροι πως στην ιδέα και μόνο έχετε πάθει σιελόρροια πάμε γρήγορα να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής!

ΥΛΙΚΑ

  • 3/4 κουτιού ζαχαρούχο γάλα (των 400γρ.)
  • 1 1/2 ποτήρι νερό
  • 3 αυγά
  • 60 ml. ρούμι ή κονιάκ
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 1 κγ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε στο μίξερ ή στο μπλέντερ όλα τα παραπάνω υλικά μέχρι να έχουμε ένα χυλό.
  • Σε τηγανάκι για κρέπες ή σε ένα βαρύ τηγάνι βάζουμε ελάχιστο βούτυρο κάθε φορά, ρίχνουμε 3 κουταλιές από τον χυλό, κουνάμε το τηγάνι να απλωθεί και μόλις ψηθεί γυρνάμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
  • Σερβίρουμε περιχύνοντας τις κρέπες με μαρμελάδα, με σοκολάτα, με μέλι και καρύδια ή ό,τι άλλο θέλουμε.

Κι αν γενικά αγαπάτε το ζαχαρούχο γάλα, ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα αφράτα κρουασανάκια!

Πηγή: patrisnews.com

Το πιο απλό παγωτό με ζαχαρούχο γάλα και δύο ακόμη υλικά!

Μπορεί ο καιρός να μην θυμίζει ακόμη καλοκαίρι αλλά ας το παραδεχτούμε, από τότε που πάψαμε να είμαστε παιδιά σταματήσαμε να περιμένουμε το καλοκαίρι για να φάμε παγωτό και το τρώμε άνετα όλο το χρόνο. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα σπιτικό και υγιεινό παγωτό; Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς την τέλεια συνταγή για το πιο λαχταριστό παγωτό με ζαχαρούχο γάλα. Πάμε να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής!

Υλικά

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε με το μίξερ 8 λεπτά τη morfat γενικά το μυστικό για να μην βγει σκληρό το παγωτό είναι να χτυπηθεί πολύ καλά η σαντιγύ.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε άλλα 3 λεπτά. Προσθέτουμε το εβαπορέ (χτυπημένο σε αφρόγαλα) χτυπώντας με το μίξερ συνεχώς.
  • Κάθε μια ώρα χτυπάμε για 2 λεπτά το μείγμα και ξανά στην κατάψυξη.
  • Αυτό το κάνουμε 2 με 3 φορές.

Αυτή είναι η βασική συνταγή. Τώρα μπορούμε να χωρίσουμε το βασικό μείγμα σε άλλα μπολ και να του δώσουμε διάφορες γεύσεις. Κατάψυξη και… έτοιμο!

Αν γενικά αγαπάτε το ζαχαρούχο γάλα, δείτε εδώ τη λαχταριστή σπιτική μερέντα με ζαχαρούχο γάλα!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share