Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020

Μοναδική τυρόπιτα με ξινομυζήθρα

Δοκιμάστε την!

23 Μαρτίου 2020 09:26
Μοναδική τυρόπιτα με ξινομυζήθρα
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Φτιάξτε την τέλεια τυρόπιτα με ξινομυζήθρα, κατευθείαν από την Κρήτη! Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή. Αν όμως, θέλετε κάτι διαφορετικό, δείτε εδώ τα νηστίσιμα πιτσορολάκια.

Υλικά:

  • Για το φύλλο:
  • 1 γιαούρτι των 200 ml (μπορεί να είναι και 2%)
  • Ελαιόλαδο καλής ποιότητας. ( στο κουπάκι του γιαουρτιού. μέχρι το σημείο που υπήρχε το γιαούρτι)
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 1 σφηνάκι ρακή (ή άλλο οινοπνευματώδες χωρίς μυρωδιά π.χ. βότκα , ρούμι κλπ)
  • Περίπου 3,5 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του .

Για τη γέμιση:

  • 1,5-2 κούπες ξινομυζήθρα (ή φέτα)

Για την κάλυψη:

  • 1 -2 κουταλιές γάλα
    1-2 κουταλιές σουσάμι αποφλοιωμένο

Επί το έργον:

Δείτε την παρασκευή του εύκολου φύλλου στο βίντεο:

Η τυρόπιτα με τις 3 κινήσεις

Σας βρήκαμε μια πανεύκολη τυρόπιτα! Φτιάξτε λαχταριστή κρεμώδη πίτα με τυριά σε 3 κινήσεις έτοιμη για το φούρνο. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
  • 500 γρ. μοτσαρέλα, θρυμματισμένη
  • 300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 220 γρ. γιαούρτι
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ελαιόλαδο ή βιτάμ λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων

συνταγή για τυρόπιτα

Εκτέλεση συνταγής

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε το πυρέξ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μοτσαρέλα, τη φέτα, το γιαούρτι, τα αβγά, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Αν η φέτα είναι αλμυρή, δεν βάζουμε καθόλου αλάτι, διαφορετικά προσθέτουμε λίγο.
  • Στρώνουμε τα μισά φύλλα ένα ένα λαδωμένα στο πυρέξ, ρίχνουμε από πάνω όλη τη γέμιση και τη απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια της γέμισης με ένα φύλλο, σπρώχνουμε με το χέρι μας προς τα κάτω τις άκρες γύρω γύρω και το λαδώνουμε από πάνω. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα. Λαδώνουμε και την επιφάνεια του τελευταίου φύλλου και χαράζουμε σε κομμάτια. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Σε περίπτωση που δεν θέλετε τυρόπιτα, δείτε εδώ την πιο ιδιαίτερη τορτίγια με πατάτες έτοιμη σε 10 λεπτά!

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share