Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η πιο ιδιαίτερη τορτίγια με πατάτες έτοιμη σε 10 λεπτά!

Πάθαμε σιελόρροια!

19 Μαρτίου 2020 16:23
Η πιο ιδιαίτερη τορτίγια με πατάτες έτοιμη σε 10 λεπτά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι πατάτες μπορεί να είναι ένα λαχανικό που δεν είναι ότι καλύτερο να καταναλώνουμε συχνά μιας και το άμυλο δημιουργεί κατακράτηση υγρών τι να κάνουμε όμως που δεν μπορούμε να τις αντισταθούμε; Το Athensmagazine.gr βρήκε σήμερα για εσάς μια μοναδική συνταγή για την πιο ιδιαίτερη τορτίγια με πατάτες.

Συστατικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 3 κρεμμύδια
  • 8 αβγά
  • 4 +2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια τα κόβετε κατά μήκος στα τρία και μετά κάθετα σε κύβους 2 εκατοστών περίπου.

Βήμα 2
Ακολούθως, ρίχνετε τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και όταν κάψει σοτάρετε τις πατάτες. Μετά, ρίχνετε τα κρεμμύδια, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 15 λεπτά. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και σουρώνετε.

Βήμα 3
Στη συνέχεια, βάζετε τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάτε με ένα πιρούνι ή με το σύρμα. Ύστερα, προσθέτετε τις πατάτες και τα κρεμμύδια, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε πάρα πολύ καλά. Βάζετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και ρίχνετε μέσα στα γρήγορα το μίγμα. Ισιώνετε την επιφάνεια και τηγανίζετε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά, χωρίς να σκεπάσετε. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, αναποδογυρίζετε την τορτίγια σε ένα πιάτο (ή στο καπάκι) και την αφήνετε να «γλιστρήσει» πάλι μέσα στο τηγάνι. Ψήνετε για 5 λεπτά ακόμη σε χαμηλή φωτιά. Τη σερβίρετε χλιαρή.

Κι επειδή ξέρουμε πως αγαπάς κι εσύ τις πατάτες όπως κι εμείς, δες εδώ την τέλεια συνταγή για στριφτή πατατόπιτα!

Πηγή: xrysessyntages.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share